Dacian Ciolos
Politica

Premierul Ciolos: Alerta la nivel european a vizat gresit produsele din lapte de oaie

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni, ca alerta emisa la nivel european cu privire la produsele romanesti din lapte de oaie a fost gresita, precizand ca a cerut clarificari Comisiei Europene. Alerta a vizat gresit initial produsele din lapte de oaie, a spus premierul, care a adaugat ca alerta a fost corectata apoi cu lapte de vaca, pentru produsele care intr-adevar au fost identificate.

„Nu e vorba de toata productia. Am cerut inca de vineri clarificarea situatiei cu Comisia Europeana vizavi de alerta care a fost facuta de italieni si am inteles ca problema acolo a fost. A fost o alerta gresit data de autoritatile italiene, care odata ca au vorbit de laptele de oaie, si nu de laptele de vaca, si mai mult, inteleg , si domnul ministru (al agriculturii, Achim Irimescu) poate sa confirme, pentru ca pe dansul l-am rugat sa clarifice situatia si cu Comisia Europeana, ca, in sistemul acesta de alerta, autoritatile statelor membre introduc elementele de alerta. Ele doar sunt centralizate de Comisie si apoi sunt trimise catre toate statele membre din piata comuna”, a declarat Ciolos.

„Inteleg ca alerta a vizat exact produsele de la Bradet, si nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generala si am cerut clarificarea lucrurilor. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Alerta a vizat gresit initial produsele din lapte de oaie si inteleg ca a fost corectata apoi cu lapte de vaca, si nu la nivel national, pentru toate produsele romanesti, ci pentru produsele care intr-adevar au fost identificate”, a adaugat premierul Ciolos, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia.

Articole asemănătoare

Liviu Dragnea: O eventuala incercare de suspendare a presedintelui ar „rascoli” din nou tara

Lucy Ionesco

Serban Nicolae si Cosette Chichirau, bataie de joc fata de electoratul care i-a trimis in Parlament

Lucy Ionesco

Iohannis: S-a discutat despre Brexit, dar nu s-a ajuns la niciun acord. Se va negocia in continuare, dar optimismul s-a redus

Ioana Badulescu