Premierul Ciolos le promite medicilor si farmacistilor sa puna pe masa Guvernului problemele din sistemul medical

Delia Ion
By Delia Ion octombrie 3, 2016 15:07

Premierul Ciolos le promite medicilor si farmacistilor sa puna pe masa Guvernului problemele din sistemul medical

Premierul Dacian Ciolos a participat, luni, la deschiderea noului an universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj. El le-a promis viitorilor medici si farmacisti ca va face tot posibilul sa identifice si sa puna pe masa Guvernului problemele din sistemul medical, in incercarea de a gasi o rezolvare. Totodata, Ciolos le-a transmis ca va asteapta de la ei ca atunci cand vor profesa sa dea dovada de onestitate si  verticalitate pentru ca astfel sa recastige increderea pacientilor in sistemul de sanatate. 

“Sistemul medical si de farmacie se confrunta cu probleme care treneaza de mai multi ani. Ne-am propus sa identificam aceste probleme, sa le punem pe masa guvernului, constienti ca nu putem sa le rezolvam intr-un an de zile”, a spus premierul.

Dacian Ciolos a evidentiat, la inceputul noului an universitar, ce asteptari are de la viitorii medici, cerandu-le in primul rand sa readuca increderea in sistemul de sanatate romanesc.

“Asteptam si de la dvs. ca, in momentul in care veti ajunge sa profesati, sa fiti in masura, prin contributia pe care o veti aduce, sa recastigati si sa recastigam impreuna increderea in sistemul de sanatate. Si asta presupune in primul rand onestitate, presupune verticalitate, presupune curajul de a spune lucrurilor pe nume”, a spus premierul.

Vezi si: OUG 43/2016 privind SALARIZAREA asigura cresterea salariilor in ministere, dar in Sanatate sunt probleme. Diferente mari intre salariile de la spitalele neclinice si cele clinice

SALARIZARE 2016. OUG privind salarizarea taie salariile a mii de angajati din Invatamant. Ce probleme sunt in modul de calcul

“Sunt convins ca vreti sa aveti aceasta profesie in primul rand datorita increderii pe care o aveti ca puteti face ceva in plus, ceva mai bine, sa contribuiti la o viata mai buna in Romania”, a precizat Ciolos.

Dacian Ciolos a facut referire si la valul de medici si asistenti medicali romani care decid sa ia calea strainatatii, din dorinta de a fi respectati si tratati conform studiilor pe care le au.

“Cred ca nu trebuie lasata presiunea publica sa umbreasca lucrurile bune care se fac in sistemul medical si de sanatate din Romania si sa nu fiti impinsi sau sa fiti in situatia de a trebui sa plecati din tara pentru a spune ca in sistemul medical din Romania se formeaza oameni performanti, oameni care stiu sa isi faca treaba foarte bine, dar, in acelasi timp, sa stim impreuna sa identificam atunci cand sunt probleme, sa avem curajul sa vorbim despre ele si impreuna sa putem sa gasim solutii”, a adaugat Ciolos.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.