11.7 C
România
27 septembrie 2022
Ciolos
Politica

Premierul Ciolos participa la Consiliul European, unde are loc o intalnire speciala cu Turcia

Premierul Dacian Ciolos reprezinta Romania la Consiliul European din 7 martie 2016. La 7 martie 2016, are loc, la Bruxelles, reuniunea informală a membrilor Consiliului European, în cadrul căreia șefii de stat sau de guvern ai țărilor Uniunii Europene (UE) organizează o întâlnire specială cu Turcia.
In prima zi a vizitei, Ciolos va participa la un dejun de lucru al sefilor de stat sau de guvern din tarile Uniunii Europene cu reprezentanti ai Turciei, precum si la reuniunea informala a membrilor Consiliului European.

Discutiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la baza evaluarea Comisiei Europene publicata inaintea summit-ului cu privire la stadiul implementarii Planului de Actiune cu Turcia. Un obiectiv al summit-ului este si de reducere fluxurilor migratorii si a combaterii migratiei ilegale.

Decizia de organizare a unei reuniuni între cei 28 de lideri ai UE și Turcia a urmat unei serii de convorbiri la nivel înalt între Comisia Europeană și Turcia, precum și mai multor întâlniri bilaterale pe care președintele Tusk le-a avut cu președintele Erdogan și cu prim-ministrul Davutoglu.

În ceea ce privește stadiul negocierilor dintre UE și Turcia privind procesul de aderare, dintre cele 35 de capitole de negociere cu Turcia, au fost deschise 14, dintre care unul a fost închis provizoriu. Turcia are statutul de țară candidată din 1999 și negociază aderarea la UE din 2005.

Related posts

Basescu anunta ca nu va sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu

Ioana Badulescu

Premierul Orban se va intalni de Revelion cu mai multi colegi din Guvern

Lucy Ionesco

Sentinta in dosarul retrocedarilor facute de Radu Mazare a fost amanata pentru data de 14 iunie

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult