Politica

Premierul Ciolos se afla in Vietnam, unde incearca sa recupereze pietele traditionale pentru exportatorii romani

Premierul Dacian Ciolos a plecat, luni, intr-o vizita oficiala in Vietnam, un partener traditional al Romaniei in Asia, unde intentioneaza sa relanseze cooperarea in educatie si cultura, dar si sa recupereze pietele traditionale pentru exportatorii romani si sa incurajeze investitiile vietnameze in Romania.

In cadrul vizitei oficialului roman in Vietnam este prevazuta si semnarea a doua programe de cooperare in domeniul educatiei si culturii, in vederea facilitarii si dezvoltarii relatiilor la nivel social, precum si a mai bunei cunoasteri reciproce. detalii de la trimisul nostru Petruta Obrejan.

„Reluarea contactelor la nivel politic cu autoritatile de la Hanoi, dar si recuperarea pietelor traditionale pentru exportatorii romani si incurajarea totodata a investitiilor vietnameze in tara noastra sunt principalele obiective ale vizitei premierului Dacian Ciolos in Vietnam. De altfel, este prima vizita la acest nivel dupa 21 de ani”, a transmis Petruta Obrejan pentru Radio Romania Actualitati.

In cursul zilei de marti, Dacian Ciolosa fost primit de omologul sau Nguyễn Tấn Dũng in cadrul unei ceremonii oficiale. Ceremonia depunerii de flori a Monumentul Eroilor si vizitarea mausoleului presedintelui Ho si Min fiind amanate pentru maine din cauza unei ploi torentiale, mai transmite sursa citata.

Dacian Ciolos va fi primit astazi si de presedintele republicii Trương Tấn Sang si secretarul Partidului Comunist Nguyễn Phú Trọng. in cadrul discutiilor va fi analizat stadiul relatiilor bilaterale, dar si subiecte de actualitate din plan international si regional.

Un alt moment important al vizitei il reprezinta deschiderea de catre premierul Dacian Ciolos a lucrarilor Forumului de Afaceri Romano-Vietnamez, dar si incheierea si semnarea unui memorandum intre Transgaz si una dintre cele mai importante companii de transport gaze, Petro Vietnam.

Republica Socialista Vietnam are o populatie de 92.700.000 locuitori (locul 13 in lume) si o suprafata de 332.698 kmp (Romania are aprox. 238.000 kmp). Capitala este la Hanoi (7,5 mil. loc.), iar forma de guvernamant este republica socialista condusa de partidul unic marxist-leninist. PIB-ul anual pe cap de locuitor este de 2.321$, in timp ce in Romania este de 9.157$).

Stiri pe aceeasi tema

Adrian Tolea, ales presedinte al CJ Arad in regim de interimat

Cristiana Petrariu Bota

Cristoiu: Ludovic Orban este un politician marunt, cu idei putine si fixe. Iohannis a manevrat conducerea PNL astfel incat sa fie mai apa chioara decit el

Ioana Badulescu

Senatorul Victor Mocanu si deputatul Adrian Mocanu au demisionat din PSD Buzau

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult