Partidul lui Ciolos va lua din voturile PNL, considera politologul Stelian Tanase
Politica

Premierul Ciolos vrea sa rezolve problema vizelor pentru Canada pana la sfarsitul mandatului

Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri seara, la TVR, ca isi doreste ca pana la sfarsitul mandatului Guvernului pe care il conduce sa rezolve problema cu vizele pentru Canada. Ciolos a subliniat ca Romania are anumite parghii, ca stat membru al Uniunii Europene, care vor fi folosite, deoarece nu se accepta ca tara noastra sa semneze un tratat cu Canada, fara ca cetatenii romani sa beneficieze pe picior de egalitate cu ceilalti cetateni europeni de acest acord.

Comisia Europeana se grabeste sa impuna acordul de liber schimb UE – Canada, situatie care i-ar putea scapa pe romani de vizele pe care autoritatile de la Ottawa inca le solicita romanilor si bulgarilor. Pentru a evita blocajele, canadienii se pregatesc sa ia masurile de reciprocitate cerute de Uniunea Europeana in problema vizelor.

Dacian Ciolos a declarat in direct la Telejurnalul de la TVR ca isi doreste ca, pana la finalul mandatului acestui guvern, sa aiba loc progrese si chiar decizii in ceea ce priveste vizele pentru Canada.

„Sper să vedem progrese foarte clare şi chiar decizii până la sfârşitul mandatului acestui guvern. Discuţia pe care am avut-o cu primul ministru Trudeau a fost una foarte bună. Dacă înainte de a pleca acolo dânsul considera că acordul de liber schimb, CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement, n.r) cu Canada n-are nicio legătură cu vizele, după această discuţie a înţeles că trebuie să abordeze acest subiect la nivel politic şi că trebuie să pregătească o decizie. Văd că lucrurile se mişcă. Voi ţine legătura cu dânsul şi am convingerea că vom vedea clarificări legate de poziţia Canadei cât mai repede”, a afirmat premierul Ciolos.

Premierul a mai subliniat ca Romania are anumite pârghii în acest sens, ca stat membru al Uniunii Europene: „Avem anumite pârghii, ca stat membru al Uniunii Europene, pe care în mod clar le vom folosi, pentru că eu nu pot să concep ca România să semneze un tratat cu Canada, fără ca cetăţenii români să beneficieze pe picior de egalitate cu ceilalţi cetăţeni europeni de acest acord.”

Premierul Dacian Cioloş a explicat de ce au fost schimbaţi cei patru miniştri şi a subliniat că nu ia în calcul schimbarea Ralucăi Prună de la ministerul Justiţiei, despre care a spus că „îşi face treaba bine şi o susţin”.

Articole asemănătoare

Tudorel Toader: Luni voi posta raportul de activitate dupa 2 ani de mandat la Ministerul Justitiei

Ioana Badulescu

Candidatii PNL la alegerile locale din 2016 vor fi lansati in ianuarie

Lucy Ionesco

Mircea Diaconu a anuntat ca nu mai candideaza la alegerile europarlamentare din 2019

Ioana Badulescu