10.3 C
România
25 septembrie 2021
Viorica Dancila
Politica

Premierul Dancila a facut o noua gafa in mesajul de Ziua Imnului National

Premierul Viorica Dăncilă a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”.

De fapt, este o nouă gafă a premierului , căci evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”. Mesajul premierului a fost modificat, fiind scoasă referirea la Câmpia Libertăţii, însă dupa aceea a fost şters.

În mesajul său transmis cu prilejul Zilei Imnului Naţional, Dăncilă a spus: „Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deşteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”, potrivit news.ro.

Mesajul premierului a fost apoi modificat, fiind scoasă orice referirea la Câmpşia libertăţii şi fiind menţinută doar formula „I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”.

Stiri pe aceeasi tema

Florian Dorel Bodog – Cine este noul ministru al Sanatatii

Delia Ion

Presedintele Iohannis a tras un semnal de alarma in privinta ”fenomenului fake news” si a ”populismului” din Romania

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis despre Dragnea: Are fricile, obsesiile si cosmarurile unui dictator 

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult