-0.4 C
România
26 ianuarie 2021
Viorica Dancila
Politica

Premierul Dancila a facut o noua gafa in mesajul de Ziua Imnului National

Premierul Viorica Dăncilă a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”.

De fapt, este o nouă gafă a premierului , căci evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”. Mesajul premierului a fost modificat, fiind scoasă referirea la Câmpia Libertăţii, însă dupa aceea a fost şters.

În mesajul său transmis cu prilejul Zilei Imnului Naţional, Dăncilă a spus: „Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deşteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”, potrivit news.ro.

Mesajul premierului a fost apoi modificat, fiind scoasă orice referirea la Câmpşia libertăţii şi fiind menţinută doar formula „I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat la Alba Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”.

Stiri pe aceeasi tema

Gabriel Petrea este noul presedinte al TSD. In discursul sau, Petrea a criticat atacul lui Sturzu la Dragnea

Cristiana Petrariu Bota

Ce spune Dragnea despre candidatura Rovanei Plumb la conducerea PSD

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Sanatatii: A fost admisa cererea de acordare a unor granturi europene pentru armonizarea legilor care guverneaza sistemul de sanatate

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult