Premierul Dancila in Parlamentul European: Nu am venit aici sa dau socoteala. Va cer sa nu interziceti Romaniei ceea ce este permis in alte state UE
Breaking NewsPolitica

Premierul Dancila a vorbit la Bruxelles despre „dublul standard” in UE, despre „Europa divizata” si despre „criza profunda de incredere”

Premierul Viorica Dancila a prezentat, joi, la Bruxelles, prioritatile presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, ea sustinand ca „romanii au pornit pe acest drum condusi de o convingere ferma proeuropeana”. 

„Am pornit pe acest drum al presedintiei Consiliului Uniunii Europene condusi de o convingere ferma proeuropeana (…) Este nevoie sa ascultam vocea cetatenilor cu privire la directia pe care Uniunea Europeana trebuie sa o urmeze”, a spus premierul ]n sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European.

Ea a mai sustinut, in sesiunea plenara a Comitetului Economic si Social European, ca „o Uniune Europeana puternica si coeziva este raspunsul cu care presedintia Romaniei vine in fata cetatenilor europeni”.

Confruntata cu noi critici de la Bruxelles privind atacul dat de PSD la justitie, Viorica Dancila sustine ca totul e o dezinformare si in realitate statul de drept ar fi respectat in Romania, iar oficialii europeni sunt victima stirilor false.

„Vreau sa va asigur ca in Romania statul de drept este respectat, vreau sa va asigur ca drepturile omului in Romania trebuie respectate si in acelasi timp sunt mahnita sa constat ca inca exista dezinformare. Guvernul Romaniei nu a avut niciun fel de interferenta in justitie. Puteti adresa aceste intrebari si o sa va dau raspunsurile corecte. Una dintre problemele pe care nu le-ati ridicat, dar pe care trebuie sa le avem in vedere este cel (sic) legata de dezinformare si de stirile false pentru ca acestea pot de multe ori sa induca perceptii gresite despre un stat sau guvern, asa cum este acum cu Guvernul Romaniei”, a declarat Viorica Dancila, la Bruxelles, in sesiunii plenare a Comitetului Economic si Social European.

Viorica Dancila a continuat tonul agresiv si a vorbit despre „dublul standard” in Uniunea Europeana, despre „Europa divizata” si despre „criza profunda de incredere”.

„Este o criza profunda de incredere. Aceasta este situatia actuala si trebuie sa pornim de la situatia reala . Intr-adevar, Europa este divizata si avem dublu standard. Avem nevoie de o Europa unita, in care toate statele membre sa fie tratate in mod real. Asta depinde de noi. Daca vom continua divizand si mai mult Europa, nu ne putem mira ca viitoarea configurare a Parlamentului European va fi una care sa nu permita luarea unor decizii corecte pentru cetatenii europeni”, a sustinut Dancila.

De altfel, aceasta este doar o continuare a mesajelor cu care PSD a raspuns de fiecare data cand liderii europeni au reprosat ca afecteaza justitia si statul de drept.

Aceeasi atitudine a avut-o, miercuri, la Bruxelles, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a fost criticat de europarlamentarii din Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European pe tema anuntatei Ordonanta de Urgenta care le va permite condamnatilor sa atace deciziile definitive ale instantelor, pe motiv de nelegalitate a completurilor.

Articole asemănătoare

Cutremur de 7,7 in Marea Caraibilor, alerta de tsunami in Cuba, Jamaica si Insulele Cayman

Lucy Ionesco

Al saptelea deces din cauza coronavirusului in Romania, totalul persoanelor depistate pozitiv s-a ridicat la 576

Lucy Ionesco

Klaus Iohannis se muta in Vila Lac 3 in ianuarie

Lucy Ionesco