Premierul Dancila prezinta la Strasbourg bilantul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iulie 16, 2019 11:08

Premierul Dancila prezinta la Strasbourg bilantul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene

Premierul Viorica Dancila este astazi la Strasbourg, ca sa prezinte bilantul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. Vizita coincide cu un eveniment important pentru viitorul Uniunii Europene: votarea candidatului la sefia Comisiei Europene. 

Potrivit programului transmis de Guvern, la ora 14.25 (ora locala), delegatia condusa de Viorica Dancila va fi intampinata de catre David-Maria Sassoli, presedintele Parlamentului European, la sediul institutiei europene.

De la 14.30, premierul Dancila va avea o intrevedere cu David-Maria Sassoli. Ulterior, la ora 15.00, Viorica Dancila va avea o interventie in plenul Parlamentului European. 

Premierul Viorica Dancila a prezentat, vineri, intr-un discurs sustinut in fata presei, bilantul primelor doua luni ale presedintiei Romaniei la Uniunea Europeana, sustinand ca s-au obtinut rezultate pe care alte presedintii nu le-au avut intr-un mandat intreg.

„In ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient si de calitate, extrem de apreciat de toti partenerii europeni. Romanii au de ce sa fie mandri, in toate intalnirile la nivel inalt pe care le-am avut in aceasta perioada, Romania a fost felicitata pentru modul exceptional in care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru.

Ministrii au prezidat numeroase reuniuni in care au dovedit ca Guvernul Romaniei are capacitatea si experienta necesare sa contribuie la identificarea celor mai bune solutii pentru temele majore de pe agenda europeana: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, functionarea Pietei Unice Europene si competitivitatea industriei, impulsionarea digitalizarii, protejarea drepturilor sociale, securitatea interna, combaterea terorismului, gestionarea provocarilor determinate de migratie, viitorul Uniunii Europene post – Brexit.

Printr-o cooperare stransa si un dialog deschis si constructiv cu reprezentantii Comisiei Europene, ai Parlamentului European si ai Secretariatului General al Consiliului, precum si cu toate statele membre, am obtinut consens inclusiv pe dosare care stagnau de foarte mult timp”, a sustinut Dancila.

Ea a precizat ca, de la preluarea mandatului, Romania a gestionat peste 650 de evenimente si reuniuni, atat in tara, cat si la Bruxelles, cu participarea a peste 2.600 de delegati.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.