10.3 C
România
25 septembrie 2021
Economie

Premierul Grindeanu s-a intalnit cu seful Fiscului, care l-a asigurat ca planul ANAF va fi pus in aplicare pana pe 15 aprilie

Masurile cuprinse in planul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor fi puse in aplicare pana la data de 15 apilie, a anuntat presedintele ANAF, Bogdan Stan, in cadrul unei intalniri care a avut loc, luni, cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul Finantelor Viorel Stefan, la sediul Guvernului.

Discutiile au vizat evaluarea stadiului implementarii celor 14 masuri care au ca scop imbunatatirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat. Sorin Grindeanu le-a transmis sefilor de la Finante ca va continua sa urmareasca personal activitatea ANAF, in special in ceea ce priveste imbunatatirea relatiei cu mediul de afaceri si incurajarea conformarii voluntare a contribuabililor.

Presedintele ANAF, Bogdan Stan, l-a asigurat pe premier ca va fi respectat termenul de 15 aprilie pentru punerea in aplicare a tuturor masurile prezentate in planul ANAF.

In ceea ce priveste indrumarea contribuabililor pentru accesarea esalonarii la plata, a fost deja elaborat un model de scrisoare ce va fi trimisa contribuabililor cu creante semnificative, pentru a le prezenta cadrul legal privind acordarea acestor esalonari. Precizam ca in perioada 3-24 martie 2017, au fost aprobate 493 de cereri de esalonare la plata a obligatiilor fiscale, in valoare de 106,8 milioane lei (comparativ cu media ianuarie-februarie de 424 de cereri aprobate, in valoare de 117,2 milioane lei).

Vezi si: Anunt ANAF privind personalul cu functii de conducere din cadrul DGAF

Ministerul Finantelor pregateste o noua lege impotriva evaziunii fiscale

De la inceputul acestui an, ANAF si-a orientat controalele catre domenii de activitate in care a constatat scaderea conformarii fiscale si existenta unor riscuri de frauda, respectiv comertul cu produse petroliere si derivatele acestora, productia si comercializarea produselor din tutun, industria de prelucrare a lemnului si comertul cu material lemnos, constructii si comertul cu ridicata. Ministrul Finantelor a transmis ca asteapta centralizarea datelor privind colectarea veniturilor din luna martie si ca sustine ANAF in eforturile de imbunatatire a colectarii si de prevenire si combatere a evaziunii fiscale.

Amintim ca ANAF are un nou vicepresedinte, de saptamana trecuta. Noul vicepresedinte al ANAF, coordonator al Directiei Generale Antifrauda Fiscala, Marin-Marius Florea este licentiat in stiinte economice, specializarea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice – Bucuresti. De asemenea, detine un Master in Investigarea Fraudelor, urmat la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Drept.

Florea Marin-Marius a avut atributii de coordonare a activitatilor de combatere a evaziunii si fraudei fiscale, in functii precum cea de Director general adjunct/Sef serviciu in cadrul Activitatii de inspectie fiscala de la DGRFP Bucuresti (2015 – 2017) si respectiv Directia de Administrare a Marilor Contribuabili (in 2014). In anul 2013, a ocupat functia de Sef administratie adjunct la DGRFP Bucuresti, activitatea de inspectie fiscala, iar in perioada 1998-2003 a fost inspector, la Directia Generala de Control Fiscal din cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Stiri pe aceeasi tema

SALARII MEDICI 2018. Medicii, medicii rezidenti, asistentii medicali si infirmierele vor avea salarii majorate cu 70 pana 170%, anunta Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu

Ce bani va avea Romania pentru salarii si pensii? Pozitia Guvernului

Cristiana Petrariu Bota

ANAF, precizari privind trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe veniturile microintreprinderilor in anul 2017

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult