Premierul l-a demis pe seful CNAS, Razvan Vulcanescu. Noul sef ar putea fi Vasile Ciurchea, anchetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar care vizeaza contractele privind sistemul informatic

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 23, 2019 16:44

Premierul l-a demis pe seful CNAS, Razvan Vulcanescu. Noul sef ar putea fi Vasile Ciurchea, anchetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar care vizeaza contractele privind sistemul informatic

Premierul Viorica Dancila l-a demis marti pe seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu si a decis sa trimita la CNAS Corpul de control al Guvernului pentru verificari. Dancila a avut nevoie de 20 de zile pentru a decide demiterea sefului CNAS, timp in care sistemul informatic de validare a cardului de sanatate a fost pe butuci, dand peste cap activitatea medicilor de familie, a spitalelor si ambulatoriilor.

Potrivit unor surse citate de agentiile de presa de la Bucuresti, noul sef al CNAS ar putea fi Vasile Ciurchea (foto), care a mai fost la conducerea institutiei in perioada 2007-2009 si intre 2014-2016, functie din care a demisionat in anul 2016 din motive personale.

Potrivit Mediafax, Vasile Ciurchea este anchetat de procurorii anticoruptie intr-un dosar care vizeaza contractele privind sistemul informatic in care prejudiciul este estimat la peste 16 milioane de euro.

Propunerea ministrului Sanatatii privind numirea lui Ciurchea a fost trimisa premierului.

Decizia vine in contextul in care premierul a spus ca il va demite pe actualul sef al CNAS daca nu isi da demisia, iar ministrului Sanatatii i-a cerut sa faca o nominalizare pentru conducerea institutiei.

In urma cu o zi, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca birocratia excesiva din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate e de vina pentru ca sistemul informatic al cardurilor de sanatate a fost lasat fara mentenanta.

Ministrul acuza fapte de natura penala si sustine ca raportul corpului de control va fi trimis procurorilor DNA.

Sistemul cardurilor de sanatate se afla in blocaj de aproape o luna, medicii neputand sa il acceseze, lucru care provoaca dificultati si intarzieri in relatia cu pacientii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.