Premierul Marii Britanii vrea sa ia o decizie scandaloasa in cazul Brexit

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 28, 2016 10:29

Premierul Marii Britanii vrea sa ia o decizie scandaloasa in cazul Brexit

Premierul Marii Britanii se pregateste sa ia o decizie scandaloasa in cazul Brexit. Theresa May ar putea declansa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) fara acordul parlamentului, transmite The Daily Telegraph, care nu dezvaluie sursa.

Potrivit publicatiei citate, Theresa May intentioneaza sa nu mai astepte acordul parlamentarilor britanici pentru “divortul” Marii Britanii de UE. Asta in conditiile in care majoritatea parlamentarilor britanici a facut campanie pentru mentinerea Marii Britanii in cadrul UE.

Informatia prezentata de The Daily Telegraph este respinsa de o sursa de pe Downing Street, citata de agentia britanica Press Association. Sursa mentionata de Doning Street sustine ca Theresa May “este hotarata sa puna in aplicare decizia luata de populatie” la referendum.

Inalta Curte de Justitie de la Londra trebuie, cu toate acestea, sa decida in octombrie daca Theresa May poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care sa lanseze procedura de divort de UE fara un vot prealabil in parlament.

Theresa May a declarat in mai multe randuri ca nu va evoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona inainte de sfarsitul anului. In acest caz, Marea Britanie va avea doi ani pentru a negocia modalitatile iesirii sale din UE si pentru a parasi blocul european.

Poti citi si: Marea Britanie ar putea restrictiona vizele pentru studenti pentru a stopa migratia

 Suedia ia o decizie radicala care ii vizeaza si pe romani

Armata federala germana recruteaza personal din Romania

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.