15.2 C
România
25 octombrie 2020
Chiril Gaburici
Externe

Premierul moldovean Chiril Gaburici risca sa fie pus sub acuzare pentru ca si-a falsificat diploma de studii

Premierul Chiril Gaburici ar putea fi pus sub acuzare pentru ca si-a falsificat diploma de liceu, scrie presa de la Chisinau. La inceputul acestei saptamani premierul moldovean Chiril Gaburici ar putea fi pus sub invinuire pentru fals si uz de acte acte false, noteaza publicatia deschide.md.

Publicatia moldoveana prezinta concluziile expertizei asupra diplomei de studii a lui Chiril Gaburici si afirma ca dosarul a fost expediat, vineri, Procuraturii.

Din documentul publicat de deschide.md rezulta ca semnatura directorului liceului unde ar fi invatat premierul este falsificata, la fel ca si stampila institutiei.

De asemenea, expertiza atesta ca fisa cu tabelul din interiorul diplomei si coperta documentului apartin unor acte diferite.

Pe langa expertiza, in cadul anchetei au fost audiati mai multi profesori de la Liceul „Stefan cel Mare”, precum si fosti elevi care au invatat in acea perioada, insa toti au spus ca Chiril Gaburici nu a fost coleg cu ei.

Ce scrie in expertiza prezentata de presa de la Chisinau:

Examinarea grafoscopica

Semnatura din numele directorului plasata in numele director pe Diploma de absolvire a invatamantului mediu general seria si numarul B 048455, eliberata pe numele cetateanului Gaburici Chiril a.1994 la gimnaziul nr.8 „Stefan cel Mare” din mun. Chisinau, a fost executata nu de catre director ale caror modele de semnatura au fost prezentate, ci de o alta persoana.

Examinarea tehnica a documentelor

Impresiunile de stampila rotunda „gimnaziul nr. 8” de pe diploma de absolvire a invatamantului mediu general seria si numarul B 048455, eliberata pe numele cetateanului Gaburici Chiril a. 1994 la gimnaziul nr.8 „Stefan cel Mare” din mun.Chisinau, a fost aplicat nu cu stampila rotunda a gimnaziului nr.8, ale carei mostre au fost prezentate, ci cu alt cliseu de stampila.

Examinarea traseologica:

Fragmentul-diploma de absolvire a invatamantului mediu general seria si numarul B 048455, eliberata pe numele cetateanului Gaburici Chiril a. 1994 la gimnaziul nr. 8 „Stefan cel Mare” din mun. Chisinau si fragmentul cotor al diplomei de absolvire a invatamantului general seria si numarul B 048455, eliberata pe numele cetateanului Gaburici Chiril a. 1994 la gimnaziul nr. 8 „Stefan cel Mare” din mun. Chisinau, prezentate la examinare n-au constituit un corp comun intreg, ci sunt fragmente ale documente separate.

Din raspunsul din luna martie al Ministerului Educatiei din Republica Moldova la interpelarea unui deputat de la Chisinau reiese ca actualul premier de peste Prut a fost exmatriculat din liceu, nu are bacalureat, s-a inscris totusi la ASE-ul din Moldova, de unde a fost iar exmatriculat.

Gaburici a reusit insa sa-si ia diploma de licenta la Universitatea Slavona, arata un document al Ministerului Educatiei

Stiri pe aceeasi tema

Curcubeu de vis in timpul vizitei lui Barack Obama in Jamaica. GALERIE FOTO

Cristiana Petrariu Bota

Atac terorist in Noua Zeelanda, soldat cu cel putin 49 de morti si 20 de raniti. Numele lui Stefan cel Mare si Serban Cantacuzino, scrise pe armele teroristului

Cristiana Petrariu Bota

Previziuni pentru urmatorii 100 de ani: Fiti pregatiti de razboi! Declaratiile lui George Friedman pentru Business Insider

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult