sedinta de guvern, modificari codul fiscal, codul fiscal, mihai tudose, modificari fiscale, revolutie fiscala
Politica

Premierul Tudose se intalneste miercuri cu organizatiile civice pentru a discuta despre Legile justitiei

Reprezentanți a 43 de organizații civice se vor întâni, miercuri, cu premierul Mihai Tudose pentru a discuta despre Legile justitiei. Organizațiile, care i-u trimis săptămâna trecută o scrisoare premierului, au ales șapte delegați care vor participa la discuții, transmite Digi 24.

Anunțul a fost făcut de Marius Deaconu, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, pe pagina sa de Facebook. Deaconu este unul dintre cei șapte delegați care participă la discuții.

La intalnire vor mai fi prezenți Alexandru Socol, reprezentant al comunității „Corupția Ucide”, Ciprian Ciocan, reprezentant al mișcării „Vă Vedem din Sibiu”, Laurențiu Ștefănescu de la Inițiativa Timișoara, Mihai Polițeanu – Inițiativa România, Mihai Tudorică – #REZISTENȚA și Radu Dumitriu, delegat al organizațiilor din Diaspora, a scris Marius Deaconu.

„De comun acord cu Cabinetul Prim-ministrului, s-a agreat participarea a 7 delegați din partea organizațiilor civice, astfel încât să poată avea un dialog coerent și clar. În desemnarea celor 7 delegați, organizațiile civice au luat în considerare criteriul unei reprezentativități cât mai mari a grupurilor semnatare”, a precizat Deaconu.

43 de organizaţii civice îi i-au cerut premierului, în 23 decembrie, o întâlnire pentru a discuta despre modificările aduse legilor Justiţiei. Reprezentanţii asociaţiilor avertizează că România riscă „un derapaj fără precedent de la valorile democratice”.

„Considerăm că interesul pentru viitorul României, valorile democratice şi statul de drept, libertatea şi bunăstarea concetăţenilor noştri trebuie să primeze, iar dialogul este singura soluţie pentru prezervarea şi consolidarea democraţiei”, au spus semnatarii scrisorii.

„Ştim că funcţia de Prim-ministru presupune responsabilitate şi greutatea deciziilor privind viaţa fiecărui român. Ele trebuie asumate şi aceasta este o decizie individuală, care vă aparţine. Noi ne declarăm disponibilitatea de a contribui, după puterile noastre, la dialog, consultare şi soluţii în sensul respectării principiilor democratice, ale statului de drept şi drepturilor fundamentale. Vă urăm un Crăciun fericit dumneavoastră şi familiei dumneavoastră. Să nu uităm că viitorul nostru este comun, iar ce ne afectează pe noi, afectează pe toată lumea. Copiii noştri au dreptul să trăiască într-o ţară demnă, în libertate şi bunăstare, iar generaţia noastră are o datorie morală faţă de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru noi acum 28 de ani”, au mai arătat organizaţiile.

Drept răspuns, premierul i-a invitat pe reprezentanţii celor 43 de organizaţii civice la discuţii, pe data de 27 decembrie.

„Vă mulţumesc pentru urări. De asemenea, vă doresc şi dumneavoastră numai gânduri bune. Legat de o posibilă întâlnire în perioada 27-30 decembrie, vreau să vă transmit că sunt deschis la dialog. În acest sens, vă propun data de 27 decembrie. Sunt convins că putem comunica eficient în beneficiul României şi al românilor, iar acest lucru nu este posibil fără toleranţă şi deschidere la opinii contrare. Crăciun fericit!”, a scris Mihai Tudose, într-un comentariu la o postare pe Facebook.

Stiri pe aceeasi tema

Valeriu Zgonea poate fi revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota

SONDAJ INSCOP: Cum ar vota romanii la consiliile locale si judetene

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele PSD Cluj nu sustine stabilirea unui prag de 200.000 euro pentru abuzul in serviciu

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult