Externe

Premierul Ungariei a dat ordin sa se construiasca o linie de aparare la granita cu Romania

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a dat ordin sa se construiasca o linie de aparare la granita cu Romania. In opinia lui Orban, doar asa poate apara Ungaria de valul de refugiati care intentioneaza sa ajunga in Europa. Premierul Ungariei a mai precizat, intr-un discurs despre starea natiunii, ca va construi linii de aparare pe toata lungimea granitelor, de la Slovenia la Ucraina, daca va fi nevoie.

„Trebuie să ne întărim liniile de apărare. Apărarea înghite mulţi bani. Până acum ne-a costat 85 miliarde de HUF (cca. 275 milioane de euro – n.r.) şi putem conta doar pe noi, doar pe portofelul nostru. Am trimis noi contingente militare la graniţe, am dispus starea de pregătire în judeţele Csongrad şi Bacs (în sudul Ungariei, n.r.), am cerut ministrului apărării şi ministrului de interne să pregătească construcţia liniilor de apărare la graniţa româno-ungară”, a declarat Viktor Orban, citat de Digi 24.

UNGARIA: Bulgaria si Macedonia trebuie sa construiasca garduri la frontiera cu Grecia

Ungaria, pregatita sa construiasca imediat un gard la frontiera cu Romania

„Dacă trebuie, ne vom apăra pe toată lungimea graniţelor, de la Slovenia la Ucraina. Îi vom învăţa pe cei de la Bruxelles, pe traficanţii de oameni şi pe migranţi că Ungaria este ţară suverană. Pe teritoriul ei se poate intra doar dacă se respectă legile noastre şi se supun oamenilor noştri în uniformă!”, a mai spus seful Executivului de la Budapesta.

Nu este prima declaratie a lui Viktor Orban privind ridicarea unui gard la granita dintre Ungaria si Romania. Discutiile in acest sens au inceput de jumatate de an, insa oficialii de la Budapesta au spus ca il vor ridica doar daca situatia o va impune.

Viktor Orban sustine ca nu este convins ca Uniunea Europeana isi doreste cu adevarat sa opreasca fluxul de imigranţi.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Ziua Universala a Iei, sarbatorita la Washington in fata Casei Albe

Cristiana Petrariu Bota

Cum a reactionat comunitatea internationala la anuntata intalnire dintre Trump si Kim Jong-Un

Ioana Badulescu

Donald Trump inaspreste tonul cu Iranul: SUA are 52 de tinte pe care le vor lovi foarte rapid, daca veti ataca cetateni americani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult