Premierul Victor Ponta, dat in judecata de PNL. Motivul: A refuzat sa organizeze alegeri partiale

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 5, 2015 14:20

Premierul Victor Ponta, dat in judecata de PNL. Motivul: A refuzat sa organizeze alegeri partiale

PNL il da in judecata pe premierul Victor Ponta. Motivul acestei actiuni este determinat de refuzul lui Ponta de a organiza alegeri partiale pentru ocuparea functiilor vacante de primari, presedinti de consilii locale si judetene si ale unor mandate de parlamentari.

Alina Gorghiu, presedintele PNL si co-presedinte al “noului PNL”, declara ieri ca “daca in sedinta de Guvern de miercuri nu va fi luata o decizie in privinta acestor alegeri, vom da Guvernul Ponta in judecata”. Acest lucru nu s-a intamplat in sedinta de ieri, motiv pentru care astazi PNL a depus trei actiuni la Curtea de Apel Bucuresti prin care il cheama in judecata pe Victor Ponta, in baza legii de contencios-administrativ.

Intr-un comunicat, PNL precizeaza ca prin aceasta chemare in judecata, se solicita instantei sa dispuna obligarea Guvernului sa stabileasca data alegerilor partiale, fiind avansata ziua de 22 martie.

HotWeek.ro iti recomanda si: Romanii ar putea avea o lege privind „reintoarcerea” la votul in doua tururi de scrutin pentru primari si presedintii de consilii judetene

Prima actiune are la baza refuzul premierului Victor Ponta de a nu organiza alegeri partiale pentru functiile vacante de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si de primari in judetele Bacau, Bistrita-Nasaud, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Dambovita, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Neamt, Olt, Salaj, Tulcea, Valcea, Vrancea.

In a doua actiune, PNL solicita ca instanta sa intervina printr-o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca obligatia Guvernului de a respecta situatiile de dizolvare a doua consilii locale, din judetele Arad si Iasi,
In ultima actiune, acelasi PNL cere Curtii de Apel Bucuresti sa stabileasca un termen in care Guvernul sa fie obligat sa emita  o Hotarare de Guvern privind organizarea alegerilor parlamentare partiale in colegiul uninominal nr.5, circumscriptia electorala nr.18 – Galati si in colegiul uninominal nr.15 ,circumscriptia electorala nr.42 – Bucuresti.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.