dancila-isarescu
Social

Premierul Viorica Dancila va discuta cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu despre stoparea cresterii inflatiei

Stoparea cresterii inflatiei a devenit unul dintre temele prioritare din agenda de lucru a Vioricai Dancila, premierul Guvernului Romaniei. Sefa executivului a declarat la inceputul acestei saptamani ca intentioneaza sa poarte o discutie ampla cu Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale asupra acestui aspect delicat din economia tarii.

Declaratia primului ministru a venit ca o reactie a cresterii inflatiei din luna ianuarie la 4,3%. Dancila este de parere insa ca lucrurile pot lua o turnura pozitiva in urmatoarea perioada in conditiile in care Banca Nationala a Romaniei, ca factor decizional in politrica monetara va face eforturi in acest sens.

„Vom discuta si despre inflatie. Dupa cum stiti, politica bugetara si fiscala este a Guvernului, politica monetara este legata de Banca Nationala. Deci, eu cred ca putem tine lucrurile sub control (…) Voi avea o discutie cu domnul guvernator”, a declarat Viorica Dancila la plecarea de la lucrarile adunarii generale a Asociatiei Comunelor din Romania.

Stiri pe aceeasi tema

MICHAEL PHELPS va rata CM Natatie Rusia 2015

Bogdan

Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru reglementarea situatiei de alerta care va fi instituita dupa 15 mai

Cristiana Petrariu Bota

INS: Romania a intrat in iarna demografica, populatia varstnica depaseste populatia tanara

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult