Premiile Ion Hobana s-au acordat in weekend la ICR. Tema editiei din acest an a fost „Robotizare, uberizare, precarizare: viitorul muncii”
Lifestyle

Premiile Ion Hobana s-au acordat in weekend la ICR. Tema editiei din acest an a fost „Robotizare, uberizare, precarizare: viitorul muncii”

Cea de a VIII-a ediție a Colocviului național de critică și exegeză „Ion Hobana” 2017 s-a desfășurat, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, în Sala mare a Institutului Cultural Român (ICR). Tema ediției a fost „Robotizare, uberizare, precarizare: viitorul muncii”.

În cadrul evenimentului au fost decernate Premiile Naționale ale Societății Române de Science-Fiction şi Fantasy (SRSFF ) „Ion Hobana” 2017, ediția a VII-a, următorilor scriitori:

– Marius Oprea: Premiul „Ion Hobana” pentru cel mai mai bun roman în domeniul literaturii imaginarului pentru volumul”Neasemuita istorie a Imperiului Român de Răsărit”, Editura Polirom, 2016.

– Alex. Tocilescu: Premiul „Ion Hobana” pentru proză scurtă pentru volumul „Imperiul pisicilor”, Editura Polirom, 2016.

– Marius Conkan: Premiul „Ion Hobana” pentru critică și exegeză literară pentru volumul „Portalul şi lumile secundare: Tipologii ale spaţiului în literatura fantasy,” Editura Tracus Arte, 2016.

Înainte de acordarea premiilor, invitații au ținut prelegeri sau au citit în numele colegilor următoarele referate:

1. Marius Oprea – „Munca – o fantomă care bântuie lumea”

2. Prof.Dr.Maria-Ana Tupan –„Muncă și alienare: concepte vechi, conținuturi noi”

3. Sorin Antohi – „Munca: viitoruri din trecut și din prezent”

4. Marian Truță – „A munci este o adevărată plăcere”

5. Cristian Mihail Teodorescu –„Furnirul e tot materie lemnoasă”

6, Bogdan Mihăilescu – „Metropolis & Metropolis”

7. Prof.Dr.George Ceaușu (Uni Iași)–„Viitorul muncii intelectuale prin prisma teoriei jocurilor: de la știință la science-fiction”

8. Sorin Camner – „Viitorul muncii și politica românească”

9. György Györfi – „Automatizare versus atomizare”

Colocviul SRSFF „Ion Hobana 2017” și Premiile Ion Hobana sunt evenimente organizate de Societatea Română pentru literatură SF și Fantasy și Filiala București poezie a Uniunii Scriitorilor din România cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Institutului Cultural Român. Evenimentul se desfășoară anual, începând din anul 2010.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Articole asemănătoare

OSCAR STEFAN CAPRARU, ar fi putut fi castigatorul NEXT STAR, finala de popularitate din 11 decembrie 2014

Lucy Ionesco

Silvia Oana Popescu, castigatoarea sezonului 1 BRAVO AI STIL, dezvaluie de ce este nevoita sa suporte scandalul din emisiunea Cristinei Mihaela

Ioana Badulescu

Catalin Morosanu, bolnav dupa show-ul din Jungla: I-am injurat, nu au dat tot pe post

Lucy Ionesco