Premiul Nobel pentru Pace 2020, acordat Programului Alimentar Mondial din cadrul ONU
Breaking News

Premiul Nobel pentru Pace 2020, acordat Programului Alimentar Mondial din cadrul ONU

Premiul Nobel pentru Pace in 2020 a fost acordat Programului Alimentar Mondial (WFP) din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite. WPF cea mai mare organizatie cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internationale in alimente.

WPF este recompensat cu premiul Nobel pentru „eforturile de lupta impotriva foametei, pentru contributia la ameliorarea conditiilor de pace in zonele afectate de conflicte si pentru ca a jucat un rol principal in eforturile care vizeaza impiedicarea utilizarii foametei ca o arma de razboi”, a declarat presedintele comitetului Nobel, Berit Reiss.

Programul Alimentar Mondial (World Food Programme, WPF) este principala organizatie umanitara care salveaza vieti, livrand asistenta alimentara in situatii de urgenta si lucrand cu comunitatile pentru imbunatatirea nutritiei si construind capacitate de rezistenta.

Programul Alimentar Mondial este o agentie specializata a Organizatiei Natiunilor Unite, cu sediul la Roma, si este cea mai mare organizatie cu rol umanitar pentru acordarea de ajutoare internationale in alimente.

WPF ofera asistenta alimentara pentru cca 91,4 milioane de persoane in 83 de tari in fiecare an. De la sediul sau din Roma si din peste 80 de birouri din intreaga lume, PAM activeaza pentru a ajuta oamenii care nu pot produce sau obtine suficiente alimente pentru ei si pentru familiile lor. Este membru al Grupului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si parte a comitetelor executive.

Luni, Premiul Nobel pentru Medicina a fost acordat cercetatorilor Harvey J. Alter, Michael Houghton si Charles M. Rice. Ei au primit reputata distinctie, pentru anul 2020, drept recunoastere a eforturilor lor pentru „descoperirea virusului hepatitei C”.

Marti, Premiul Nobel pentru Fizica a fost acordat britanicului Roger Penrose si echipe de cercetatori germano-americane formata din Reinhard Genzel si Andrea Ghez, pentru lucrari in domeniul astronomiei.

Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat miercuri cercetatoarei franceze Emmanuelle Charpentier si celei americane Jennifer Doudna , doua geneticiene care au creat „foarfecele molecular” capabil sa modifice genele umane, un avans considerat revolutionar.

Premiul Nobel pentru Literatura 2020 a fost castigat de catre poeta americana Louise Gluck, pentru pentru „vocea ei poetica inconfundabila care, cu o frumusete austera, face ca existenta individuala sa fie universala”.

In 2020, fiecare premiu Nobel va fi insotit de un cec in valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari), in crestere fata de suma de 9 milioane de coroane suedeze primita de laureatii din anii recenti.

Premiile in sine – constand intr-o medalie si o diploma – urmeaza sa fie inmanate pe 10 decembrie, data la care se comemoreaza moartea lui Alfred Nobel. Ceremonia de inmanare a premiului Nobel pentru pace, organizata la Oslo, a fost mutata intr-o sala mai mica si se va desfasura cu un numar redus de invitati.

Stiri pe aceeasi tema

Alerta terorista la bordul unui avion Turkish Airlines care circula pe ruta Istanbul – Sao Paulo

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Muncii anunta noi masuri pentru cei care s-au pensionat, dar care au si salariu de la stat

Ioana Badulescu

Iohannis se pronunta pe Legile Justitiei: Romania risca sa fie sanctionata de UE, dupa modelul Poloniei

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult