11.7 C
România
27 septembrie 2022
Patriarhia Romana face concurenta agentiilor de turism, cu o luna inainte de Paste
Social

Preotii vor jura ca nu vor fura. Juramant si act de fidelitate fata de Biserica Ortodoxa

Preotii vor trebui sa jure ca nu vor fura. Juramantul sub forma unui act de fidelitate si onestitate fata de Biserica Ortodoxa va trebui respectat de toti preotii si administratorii de bunuri bisericesti. Juramantul sau actul de onestitate si fidelitate fata de Biserica Ortodoxa Romana (BOR) va trebui semnat de toti preotii si intregul personal cu functii de conducere sau executie din BOR, precum si de persoanele nesalarizate care administreaza bunuri bisericesti, transmite hotnews.ro.

Decizia a fost luata de Sfantul Sinod al BOR in luna ianuarie. Practic, fetele bisericesti vor trebui sa jure in fata lui Dumnezeu ca isi vor indeplini sarcinile cu onestitate, fidelitate si corectitudine fata de Biserica, ca nu isi vor insusi venituri sau avantaje necuvenite si ca vor pastra cu sfintenie confidentialitatea sarcinilor de serviciu.

‘Juramant sau Act de onestitate si fidelitate fata de Biserica

In numele Sfintei Treimi,
Subsemnatul (..) slujitor/angajat/epitrop/casier/voluntar la (..) , avand atributii de (..) jur inaintea lui Dumnezeu si a Chiriarhului meu (..) sau a delegatului Sau (..) ca, in perioada desfasurarii activitatii in responsabilitatea de (..), voi indeplini obligatiile prevazute in Decizia de numire (contractul de munca sau contractul de voluntariat), cu cea mai deplina constiinciozitate, onestitate, fidelitate si corectitudine fata de Biserica, nu imi voi insusi nimic din bunurile Bisericii, nu imi voi insusi venituri sau avantaje necuvenite pentru propria persoana sau pentru alta persoana sau entitate, nu voi tainui si nu voi favoriza astfel de fapte de care as lua cunostinta, voi pastra cu sfintenie confidentialitatea sarcinilor de serviciu, respectand prevederile statutare si regulamentare bisericesti, hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, ale organismelor eparhiale, dispozitiile autoritatii superioare bisericesti si legislatia in vigoare privind administratia bunurilor.

In caz contrar, voi suporta toate consecintele canonice, administrative si disciplinare bisericesti, pe care autoritatea bisericeasca le va dispune”, se arata in documentul citat.

„Decizia a fost luata pentru promovarea acestor valori ale onestitatii si fidelitatii, corectitudine, legalitate. Traim intr-o societate in care aceste valori se pot simti amenintate. Niciodata nu este rau sa ne luam un angajament in a promova niste valori. Daca nu se respecta, ca in orice institutie, de vreme ce cineva poate fi suprins ca a delapidat sau a facut lucruri ilegale, primeste sanctiunile respective. Legalitatea este de dorit in orice institutie”, a precizat Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al BOR.

Related posts

Guvernul a dat unda verde la cresterea numarului de muncitori din afara UE in Romania. Sindicatele condamna decizia si spun ca firmele romanesti nu respecta legea

Ioana Badulescu

Moartea lui Ekeng scoate la lumina noi deficiente ale sistemului medical din Romania. Urmarire penala pentru ucidere din culpa

Lucy Ionesco

Romania a fost invinsa de Polonia in optimile de finala ale Campionatului Mondial de handbal feminin

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult