Presedinte UDMR: Putem critica Guvernul pentru multe lucruri, dar nu pentru o sarcina care revenea Parlamentului

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 30, 2015 20:26

Presedinte UDMR: Putem critica Guvernul pentru multe lucruri, dar nu pentru o sarcina care revenea Parlamentului

UDMR sare in apararea Guvernului. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca Guvernul poate fi criticat pentru multe lucruri, dar nu pentru o sarcina care revenea Parlamentului. Seful UDMR nu este de acord ca tema motiunii de cenzura a PNL, cea a votului prin corespondenta, este una buna “pentru a vota impotriva Guvernului sau pentru a da jos Guvernul”, in conditiile in care reglementarea acestui tip de vot cadea in sarcina Parlamentului.

UDMR nu voteaza impotriva unei motiuni de cenzura, fiind in opozitie, dar asteapta textul motiunii pentru a vedea ce pozitie va adopta, a precizat, sambata, Kelemen Hunor, prezent la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR de la Targu Mures.

“PNL a anuntat motiunea de cenzura pe care o vor depune. Aceasta are legatura cu votul prin corespondenta care nu a fost inclus in legea electorala. Putem sa criticam Guvernul pentru multe lucruri, dar nu poti sa tragi la raspundere Guvernul pentru o sarcina care revenea Parlamentului. Nu este ceva ce se poate sustine, pentru ca legea votului prin corespondenta a reprezentat o sarcina pentru Parlament. Noi am spus ca nu Guvernul trebuie sa aduca legi, ci Parlamentul trebuie sa vina cu propuneri si sa promulge legile. Deci nu poti sa tragi la raspundere Guvernul pentru o munca nefacuta de Parlament. In principiu, noi nu votam impotriva motiunii de cenzura, fiind in opozitie, pentru ca nu ar arata bine nicicum, dar o sa vedem ce pozitie adoptam. Din punct de vedere logic, nu cred ca votul prin corespondenta este o tema care poate sa fie buna sau un subiect propice pentru a vota impotriva Guvernului sau pentru a da jos Guvernul”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus ca, inainte de a lua o decizie legata de motiunea de cenzura, reprezentantii UDMR trebuie sa vada textul acesteia.

“Pana nu vedem textul nu putem sa adoptam nicio pozitie definitiva. O sa vedem in zilele urmatoare cum va arata acest text, vom avea o intalnire in grupul nostru parlamentar, in Biroul Permanent, o sa discutam si o sa vedem ce pozitie vom adopta”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat ca in legea alegerilor parlamentare va exista procedura de inregistrare anterioara scrutinului a celor din afara granitelor care vor dori sa voteze, iar in functie de numarul votantilor se vor crea centre de vot.

“Nu se va vota prin corespondenta, dar nu este privat nimeni de dreptul de a vota, procedura de vot este buna”, a sustinut Kelemen Hunor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.