5.9 C
România
29 octombrie 2020
Presedintele Dumei de Stat: E timpul sa integram Uniunea Europeana in Uniunea Eurasiatica
Externe

Presedintele Dumei de Stat: E timpul sa integram Uniunea Europeana in Uniunea Eurasiatica

Preşedintele Dumei de Stat (Camera Inferioara a Parlamentului Rusiei), Serghei Narîşkin, este de parere că a venit timpul pentru lansarea unor consultări pe tema integrării Uniunii Europene cu Uniunea Economică Eurasiatică. Afirmatia a fost facuta de Narîşkin în cadrul unui editorial pentru Komsomolskaia Pravda publicat zilele trecute, transmite news.russiatoday.ro in pagina electronica. Mai mult, Narîşkin sustine ca ar fi timpul pentru a se incepe discutiile in acest sens.

„Ţara noastră a evocat în mod repetat posibilitatea unei integrări în viitor între cele două asociaţii regionale – Uniunea Economică Eurasiatică şi Uniunea Europeană. Sunt de actualitate în prezent astfel de planuri şi previziuni? Nu e prea devreme pentru aşa ceva? Nu, acum este timpul potrivit nu doar pentru a visa, ci şi pentru a discuta. E timpul pentru a începe consultările”, a scris Narîşkin.

Serghei Narîşkin sustine, in materialul citat, ca Rusia „a fost şi va rămâne din aceeaşi familie cu naţiunile europene”.

Citeste si: Vladimir Putin: A incerca sa izolezi Rusia, un demers absurd si iluzoriu

Pozitia presedintelui Dumei de Stat vine dupa ce preşedintele ceh, Milos Zeman, a declarat într-un interviu publicat saptamana trecuta de serviciul în limba rusă al postului public de radio din Cehia că speră ca Rusia să adere la un moment dat la Uniunea Europeană

„Am un vis, ca pe termen lung Federaţia Rusă să devină membră a Uniunii Europene. Dacă nu vă place astfel, puteţi să vă gândiţi că Uniunea Europeană aderă la Federaţia Rusă”, a glumit Zeman.

El a adăugat că economiile rusă şi europeană se pot completa reciproc pentru a sprijini dezvoltarea tuturor ţărilor implicate.

Preşedintele ceh urmează să facă o vizită la Moscova pentru a participa la celebrările din 9 mai de Ziua Victoriei din capitala rusă, în pofida faptului că majoritatea politicienilor europeni au refuzat invitaţia Moscovei.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

MAE: Bulgaria a introdus controale suplimentare la frontiera

Cristiana Petrariu Bota

REPUBLICA MOLDOVA: PD va anunta luni un nou candidat la functia de premier

Cristiana Petrariu Bota

Ce prevede acordul UE privind oprirea fluxului de migranti, aprobat la Bruxelles dupa o noapte de negocieri

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult