EMMANUEL MACRON
Externe

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a pierdut cumpatul in biserica Sf. Ana din Israel

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, si-a pierdut cumpatul in biserica Sf. Ana din Israel, dupa o busculada produsa intre agentii israelieni si cei francezi. Amintim ca Emmanuel Macron efectueaza o vizita in Israel, miercuri si joi, cu ocazia comemorarii a 75 de ani de la eliberarea lagarului de la Auschwitz.

Publicatia Libération noteaza cu amuzament ca Macron s-a certat cu un politist israelian care il incurca la intrarea in biserica Sfanta Ana, care e teritoriu francez, si ca Macron a facut asta exact cum a facut-o, in conditii similiare, Jacques Chirac, in urma cu un sfert de secol. „Jupiter face scandal”, titreaza cu umor Libération (Jupiter fait du chichi), folosind porecla „Jupiter” care ii e acordata lui Macron in Franta pentru aerul sau permanent de divinitate detasata de contingentele umane.

Ocazie cu care descoperim ca atunci cand isi pierde calmul, Macron are o engleza ciudata, un soi de accent franglais intepat, pentru ca el s-a rastit la politistul israelian: «Calm! Nobody has to provoke nobody ! We had a wonderful walk in the city. Now, please respect the rules as there are for centuries. They will not change with me, I can tell you.» (Calm. Nimeni nu trebuie sa provoace pe nimeni. Am facut o minunata plimbare in oras. Acum, respectati va rog regulile care exista de secole. N-au sa se schimbe cu mine, va asigur.)

Le Figaro scrie ca altercatia a avut loc pentru ca Macron s-a plimbat prin Ierusalim si a intarziat cateva ore la Sainte-Anne, iar israelienilor nu le plac improvizatiile securitare, mai ales ca in oras se mai afla si Vladimir Putin si americanul Mike Pence, tot pentru comemorarea Auschwitz-ului.

Jerusalem Post ii da insa dreptate lui Macron si scrie ca biserica respectiva este in mod legal teritoriu francez si ca politia israeliana nu avea ce sa caute inauntru.

Stiri pe aceeasi tema

Theresa May, ovationata de parlamentarii din Camera Comunelor in ultima zi in care a detinut functia de premier al Marii Britanii

Ioana Badulescu

Magazinele H&M din Johannesburg, Africa de Sud, distruse de manifestanti

Ioana Badulescu

Summitul UE de la Bruxelles transeaza problema migratiei si lupta impotriva terorismului

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult