Presedintele Iohannis a convocat-o pe Viorica Dancila la Palatul Cotroceni. Intalnirea are loc intr-un context politic sensibil

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 17, 2018 12:05

Presedintele Iohannis a convocat-o pe Viorica Dancila la Palatul Cotroceni. Intalnirea are loc intr-un context politic sensibil

Presedintele Klaus Iohannis a convocat-o pe Viorica Dancila, miercuri, la Palatul Cotroceni, transmite Administratia Prezidentiala.  

Intrevederea are loc intr-un context politic sensibil, surse politice vorbind despre negocieri avansate in coalitia de guvernare pentru emiterea unei OUG privind amnistia si gratierea, ordonanta care ar urma sa-l salveze de puscarie pe Liviu Dragnea.

Guvernul Dancila se reuneste astazi in sedinta, de la ora 14.00. Deocamdata nu se cunoaste ordinea de zi a sedintei de guvern.

Informatii pe surse arata ca liderul ALDE Calin Popescu Tăriceanu s-ar opune unei ordonante de urgenta care sa-i salveze de puscarie pe mai multi lideri politici, in special pe Liviu Dragnea.

Desi liderul PSD, Liviu Dragnea, a facut eforturi de culise pentru ca o astfel de OUG sa fie adoptata in sedinta de guvern de marti, partenerul de guvernare, Calin Popescu Tariceanu, nu ar fi fost de acord cu planul sau.

Precedenta intalnire dintre cei doi a fost tot la solicitarea lui Klaus Iohannis, in 15 mai, dupa conflictul privind relocarea ambasadei Romaniei din Israel.

La finalul lunii aprilie, presedintele Iohannis a cerut, public, demisia premierului Dancila, despre care a spus atunci ca nu face fata responsabilitatii impuse de functie.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.