Sedinta CSAT, convocata de presedintele Iohannis pentru data de 6 octombrie
Breaking News

Presedintele Iohannis a explicat de ce nu se fac testari in masa pentru coronavirus in Romania

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, de ce nu se face testare in masa pentru coronavirus in Romania. Seful statului sustine ca nu exista cerere pentru o testare mai extinsa pentru COVID-19, iar „aceste proceduri nu sunt posibile cu instalatiile existente”.

Intrebat, miercuri in conditiile in care premierul Ludovic Orban spunea ca exista o capacitate de aproximativ 50.000 de testari pe zi, de ce nu creste Romania capacitatea de testare, Iohannis a raspuns ca teoretic ar putea fi prelucrate pana la 50.000 de teste, insa acestea se fac fie la cei care sunt trimisi de DSP-uri, deci din oficiu, fie se fac la cerere.

„Mai mult decat s-a facut nu a existat cerere. La noi persoanele nu se testeaza in masa fiindca aceste proceduri nu sunt posibile cu instalatiile existente, iar numarul de persoane trimise de DSP-uri si solicitari de la persoane fizice care vor sa fie testate de bunavoie sunt cele pe care le vedeti zilnic comunicate”, a declarat Iohannis.

Totodata, presedintele Iohannis a dat asigurari ca nu intentioneaza sa promoveze instituirea unei carantine la nivel national dupa alegeri.

 

Articole asemănătoare

Cea mai mare economie din Europa intra in recesiune, pe fondul unui Brexit fara acord si a tensiunilor comerciale globale

Lucy Ionesco

ANAF: Fiecare factură va avea un număr unic. CE va da derogare pentru aplicarea e-Factura

Ioana Badulescu

Seful STS a demisionat, dupa ce serviciul pe care l-a condus a administrat deficitar localizarea in cazul crimelor de la Caracal

Ioana Badulescu