Iohannis a retras decoratiile in cazul a 12 condamnati penal, printre care Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Miron Mitrea si Adrian Severin
Breaking NewsSocial

Presedintele Iohannis a retras decoratiile in cazul a 12 condamnati penal, printre care Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Miron Mitrea si Adrian Severin

Presedintele Klaus Iohannis a retras, miercuri, decoratiile acordate de-a lungul timpului in cazul a 12 persoane care au avut condamnari penale. Printre cei ramasi fara decoratii se numara Adrian Nastase, Miron Mitrea, Dan Voiculescu si Adrian Severin. 

Seful statului a semnat decretele de retragere a distinctiilor acordate de Presedintia Romaniei, de-a lungul timpului, in cazul a 12 persoane care au avut condamnari penale.

Odata cu pierderea decoratiilor, aceste persoane si-au pierdut dreptul de a fi inmormantati cu onoruri militare si locul de veci gratuit.

Printre ei, Adrian Nastase – decorat in 2002 cu Steaua Romaniei – condamnat de doua ori la inchisoare cu executare pentru coruptie.

Miron Mitrea – fost ministru PSD al transporturilor – condamnat pentru luare de mita, care va ramane fara Ordinul Steaua Romaniei.

Medicul Gheorghe Mencinicopschi – fost director al institutlui de cercetari alimentare, condamnat la 8 ani de inchisoare in dosarul ICA, ramane fara Ordinul National „Serviciul Credincios”. In acelasi dosar a fost condamnat si Dan Voiculescu, care pierde aceeasi distinctie.

Ramane fara Ordin si Adrian Severin – fost ministru de Externe – condamnat pentru trafic de influenta si luare de mita.

Au mai pierdut distictiile: Irina Jianu, fosta sefa a inspectoratului de stat in constructii – condamnata in acelasi dosar ca Adrian Nastase, Emilian Cutean – fost deputat PSD condamnat la inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu, Ionel Mantog – fost director al complexului energetic Turceni, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, Cristian Anghel – fostul primar din Baia Mare – condamnat tot pentru abuz in serviciu si Mircia Muntean – fostul primar al orasului Deva,

Printrei cei „iertati” de presedintele Klaus Iohannis se numara fostul fotbalist Gica Popescu, fostul tenisman Ilie Nastase, fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi sau medicul cardiolog Serban Bradisteanu.

Articole asemănătoare

Romania inregistreaza un bilant dramatic in criza COVID-19. Peste 100 de morti in doar 24 de ore

Teodora Badescu

Colectiv, la o luna de la tragedie. Mortii din clubul Colectiv vor fi comemorati in fiecare luna, pe 30

Lucy Ionesco

Alegeri cu noi reguli pentru diaspora. Romanii de peste granite au posibilitatea sa voteze si prin corespondenta

Lucy Ionesco