Noii ministri au depus juramantul la Palatul Cotroceni, de la ceremonie au lipsit liderii Coalitiei – Dragnea si Tariceanu

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 17, 2017 15:46

Noii ministri au depus juramantul la Palatul Cotroceni, de la ceremonie au lipsit liderii Coalitiei – Dragnea si Tariceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a miniştrilor demisionari, iar noii miniştri au depus jurământul la Cotroceni. De la ceremonie au lipsit liderii Coalitiei – Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. 

UPDATE: Paul Stănescu propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene au depus, marţi seara, jurământul la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis semnând în cursul zilei decretele de numire în funcţie.

La finalul depunerii jurământului, Klaus Iohannis nu a ţinut vreun discurs, mărginindu-se doar să-i felicite pe noii miniştri.

Cei trei miniştri au depus jurământul în absenţa liderilor partidelor de guvernământ, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. În locul lor, au venit vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase şi vicepreşedintelui Senatului, Claudiu Manda.

STIRE INITIALA – Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele de numire pentru noii miniștri propusi de PSD in Guvernul Tudose. Ceremonia de depunere a jurământului a noilor miniștri va avea loc marți seara, de la ora 19.30.

Astfel, Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcție a lui Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc și Rovanei Plumb, precum și decretele prin care Paul Stănescu este numit vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe ministru al Transporturilor, iar Marius Nica – ministru delegat al Fondurilor Europene.

Ceremonia de depunere a jurământului a noilor miniștri va avea loc marți seara, de la ora 19.30, a anunțat Administrația Prezidențială.

Anunţul semnării de către preşedinte a decretelor de numire a noilor miniştri a venit la scurt timp după şedinţa CSAT, la care a participat şi premierul Mihai Tudose.

Mihai Tudose i-a trimis, în cursul zilei de luni, lui Klaus Iohannis propunerile de numire a trei noi miniştri agreați de PSD după plecarea cu scandal din Guvern a lui Sevil Shhaideh, a Rovanei Plumb și a lui Răzvan Cuc. Comitetul Executiv al PSD a decis, vineri, ca Paul Stănescu să preia funcţiile de vicepremier și ministrul al Dezvoltării Regionale, în locul lui Shhaideh, Felix Stroe să preia Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, și Marius Nica să devină ministerul Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.