Presedintele Iohannis a semnat decretele privind ministrii interimari: Plumb va conduce Ministerul Transporturilor, Teodorovici va fi la Ministerul Dezvoltarii

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu ianuarie 7, 2019 18:58

Presedintele Iohannis a semnat decretele privind ministrii interimari: Plumb va conduce Ministerul Transporturilor, Teodorovici va fi la Ministerul Dezvoltarii

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele privind noii ministri interimari: Rovana Plumb va conduce ministerul Transporturilor, iar Eugen Teodorovici pe cel al Dezvoltarii Regionale.

In cursul zilei de luni, premierul Viorica Dancila i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de interimari la ministerele Transporturi si Dezvoltare Regionala, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici.

Dancila a argumentat ca doreste sa fie asigurata continuitatea activitatii in cele doua domenii, si in contextul preluarii presedintiei Consiliului UE. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Iti recomandam si: Dancila ii propune pe Rovana Plumb la Transporturi si Eugen Teodorovici la Dezvoltare in regim de interimat. Propunerile au fost trimise la Palatul Cotroceni

Guvernul asteapta in continuare motivarea presedintelui Romaniei cu privire la refuzul pentru propunerile inaintate anterior de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, asa cum prevede Constitutia Romaniei si cum precizeaza deciziile Curtii Constitutionale, se mai arata intr-un comunicat al Guvernului.

Presedintele Klaus Iohannis a precizat vineri ca refuza numirile Olgutei Vasilescu si a lui Mircea Draghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi, precizand ca argumentele sale sunt de legalitate si de oportunitate. ”Voi refuza propunerile formulate de prim-ministru fiindca avem si argumente de legalitate, dar si de oportunitate. Pana la mijlocul saptamanii viitoare voi da publicitatii motivele pentru care voi refuza”, a afirmat presedintele.

Anuntul sefului statului a venit la o zi dupa ce a semnat decretele prin care se constata vacantarea functiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stanescu, la ministerul Dezvoltarii si Lucian Sova, la ministerul Transporturilor.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.