Presedintele Iohannis a trimis legea privind organizarea CSM spre reexaminare in Parlament

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iunie 22, 2018 18:40

Presedintele Iohannis a trimis legea privind organizarea CSM spre reexaminare in Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, actul normativ care modifică şi completează Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cererea de reexaminare a fost transmisă, vineri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Astfel, Klaus Iohannis a pus în practică și ultima cale de atac, reexaminarea, după ce a contestat toate cele trei legi la CCR, iar judecătorii nu i-au dat câștig de cauză. În acest context, șeful statului a sesizat și Comisia de la Veneția cu privire la pachetul de legi.

Seful statului subliniază in document ca modificările la legea de organizare a CSM vizează intervenţii legislative substanţiale de natură să afecteze funcţionarea CSM şi rolul constituţional al acestei institutii.

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii vizează intervenţii legislative substanţiale de natură să afecteze funcţionarea CSM şi rolul constituţional al acestuia, de garant al independenţei Justiţiei, exercitarea mandatului de membru al acestei autorităţi publice, precum şi funcţionarea Inspecţiei Judiciare.

Totodată, legea transmisă la promulgare cuprinde norme contradictorii, trimiteri la dispoziţii inexistente în conţinutul Legii nr. 317/2004, dispoziţii neclare şi/ sau necorelate între ele şi chiar paralelisme legislative, motiv pentru care se impune reexaminarea acesteia de către Parlament“, a aratat şeful statului în cererea de reexaminare.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.