9.9 C
România
29 octombrie 2020
Presedintele Iohannis, reactie la raportul MCV: Romania s-a intors acolo unde a fost inainte de aderare. Guvernarea Dragnea – Dancila este un accident al democratiei
Breaking News Politica

Presedintele Iohannis a trimis legea privind organizarea CSM spre reexaminare in Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, actul normativ care modifică şi completează Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cererea de reexaminare a fost transmisă, vineri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Astfel, Klaus Iohannis a pus în practică și ultima cale de atac, reexaminarea, după ce a contestat toate cele trei legi la CCR, iar judecătorii nu i-au dat câștig de cauză. În acest context, șeful statului a sesizat și Comisia de la Veneția cu privire la pachetul de legi.

Seful statului subliniază in document ca modificările la legea de organizare a CSM vizează intervenţii legislative substanţiale de natură să afecteze funcţionarea CSM şi rolul constituţional al acestei institutii.

Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii vizează intervenţii legislative substanţiale de natură să afecteze funcţionarea CSM şi rolul constituţional al acestuia, de garant al independenţei Justiţiei, exercitarea mandatului de membru al acestei autorităţi publice, precum şi funcţionarea Inspecţiei Judiciare.

Totodată, legea transmisă la promulgare cuprinde norme contradictorii, trimiteri la dispoziţii inexistente în conţinutul Legii nr. 317/2004, dispoziţii neclare şi/ sau necorelate între ele şi chiar paralelisme legislative, motiv pentru care se impune reexaminarea acesteia de către Parlament„, a aratat şeful statului în cererea de reexaminare.

Stiri pe aceeasi tema

Institutul Cantacuzino va reveni pe piata europeana de imunologie, urmand a relua productia de vaccinuri din 2019

Ioana Badulescu

Cum se simte pacientul voluntar care o oprit studiul AstraZeneca asupra vaccinului anti-coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis: Regele Mihai a scris cu litere mari istoria Romaniei. Cu siguranta vom avea doliu national

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult