Presedintele Iohannis anunta un referendum pentru justitie, romanii urmand a se pronunta daca doresc continuarea luptei impotriva coruptiei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 18, 2018 22:16

Presedintele Iohannis anunta un referendum pentru justitie, romanii urmand a se pronunta daca doresc continuarea luptei impotriva coruptiei

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat in cursul zilei de marti ca va fi un referendum pentru justitie, a declarat seful de stat la o intalnire cu tinerii din Capitala. Nu putem organiza un referendum in perioada sarbatorilor de iarna”, a specificat acesta.

„Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Parlamentul vota in anul 2017 avizarea referendumului propus de catre presedinte, in unanimitate. „Este o mare problema si un mare pericol, pentru ca, daca alesii nu mai au contact cu alegatorii, lucrurile ajung sa fie dezbatute de unii si de altii in paralel, ceea ce duce pana la urma la o neincredere in ceea ce fac politicienii.”

Klaus Iohannis a declarat marti, 18 decembrie, ca se va infaptui referendumul pentru justitie. „Mi-a placut aceasta proba de a lua contact cu cineva care are o demnitate publica. Suntem intr-o faza in care, din pacate, foarte multi politicieni pierd contactul cu oamenii. Este o mare problema si un mare pericol, pentru ca, daca alesii nu mai au contact cu alegatorii, lucrurile ajung sa fie dezbatute de unii si de altii in paralel, ceea ce duce pana la urma la o neincredere in ceea ce fac politicienii si aceasta, de exemplu, in spatiul european duce la euroscepticism si este periculos pentru ca ne indeparteaza de un proiect foarte bun”, a spus presedintele Romaniei.

“Sunt dispus sa folosesc absolut toate parghiile si prerogativele prezidentiale pentru a interveni in aces proces, in sensul pastrarii independentei justitie”, a adaugat seful statului.

“.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.