Presedintele Iohannis cere din nou demisia ministrului Justitiei. „Nimic nou sub soare” este reactia lui Tudorel Toader

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 25, 2018 21:20

Presedintele Iohannis cere din nou demisia ministrului Justitiei. „Nimic nou sub soare” este reactia lui Tudorel Toader

Presedintele Klaus Iohannis a cerut din nou, joi, demisia ministrului Justitiei, dupa declansarea revocarii lui Augustin Lazar din functia de procuror general. Presedintele spune ca este „complet neadecvata” solicitarea ministrului Justitiei de revocare din functie a lui Augustin Lazar. „Nimic nou sub soare” este reactia lui Tudorel Toader.

Presedintele apreciaza activitatea procurorului general Augustin Lazar si considera ca cererea ministrului Justitiei de revocare a acestuia este „complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Mai mult, Iohannis spune ca Toader si-a prezentat raportul intr-un mod „tendentios”, care „denota intentia acestuia de a subordona politic procurorii”

„Se incearca, din nou, acreditarea ideii ca procurorii sunt dusmanii societatii. Or, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si in apararea ordinii de drept, procurorii au un rol esential, consacrat expres prin Legea fundamentala. Fac un apel la magistrati sa nu isi piarda increderea in capacitatea societatii romanesti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept”, continua presedintele.

Iohannis mai spune ca demersul ministrului Justitiei de revocare a procurorului general intareste convingerea presedintelui Romaniei ca „Tudorel Toader trebuie sa plece de urgenta din fruntea ministerului pe care il conduce”.

„Statul roman are obligatia de a proteja ordinea de drept, libertatile si drepturile cetatenilor sai, iar acest lucru nu poate fi infaptuit fara un Minister Public independent si eficient”, se mai arata in comunicat.

„Nimic nou sub soare”, a fost reactia lui Tudorel Toader la cererea presedintelui.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit si va analiza Raportul privind activitatea manageriala de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunerea de revocare din functie a domnului Augustin Lazar.

Presedintele Klaus Iohannis apreciaza activitatea Procurorului General si considera ca cererea ministrului Justitiei este complet neadecvata si de natura sa genereze neincredere in sistem si ingrijorare in randul partenerilor nostri europeni. Modul in care ministrul a prezentat public raportul este unul tendentios si denota intentia acestuia de a subordona politic procurorii.

Se incearca, din nou, acreditarea ideii ca procurorii sunt dusmanii societatii. Or, in reprezentarea intereselor generale ale societatii si in apararea ordinii de drept, procurorii au un rol esential, consacrat expres prin Legea fundamentala. Fac un apel la magistrati sa nu isi piarda increderea in capacitatea societatii romanesti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.

Demersul ministrului Justitiei de revocare a Procurorului General intareste convingerea Presedintelui Romaniei ca domnul Tudorel Toader trebuie sa plece de urgenta din fruntea ministerului pe care il conduce. Statul roman are obligatia de a proteja ordinea de drept, libertatile si drepturile cetatenilor sai, iar acest lucru nu poate fi infaptuit fara un Minister Public independent si eficient.”

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.