Iohannis a tinut un discurs de Ziua Frantei si a urat succes echipei Frantei in finala Campionatului Mondial de Fotbal
Breaking News Politica

Presedintele Iohannis, declaratie nationala in plenul Adunarii Generale a ONU

Presedintele Klaus Iohannis, care conduce delegatia Romaniei la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, a sustinut, miercuri, declaratia nationala in plenul Adunarii Generale.

UPDATE – Presedintele Iohannis si-a exprimat speranta, in discursul sau, ”ca nu este prea tarziu sa avem o planeta sigura”. Seful statului a subliniat necesitatea continuarii eforturilor de a limita cresterea temperaturii globale.

”Schimbarile climate reprezinta, fara indoiala, o provocare globala – de la penuria de apa si insecuritatea alimentara, pana la cresterea nivelului marilor si oceanelor. Multumesc Secretarului General pentru leadership-ul sau in generarea unei agende semnificative pe aceasta tema, pe intreg parcursul acestui an.

Nici Romania nu a fost ocolita de efectele adverse ale schimbarilor climatice. Dar am venit la aceasta sesiune a Adunarii Generale cu speranta si responsabilitate.

Speranta ca nu este prea tarziu sa avem o planeta sigura si unde mediul este protejat pentru copiii nostri si responsabilitatea de a intreprinde masuri concrete pentru a indeplini angajamentele luate prin Acordul de la Paris si prin regulile convenite la Katowice, inclusiv prin continuarea eforturilor de a limita cresterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelul preindustrial.

Strategia Nationala a Romaniei privind Schimbarile Climatice a fost conceputa cu scopul de a forma o economie rezistenta la schimbarile climatice, cu emisii reduse de dioxid de carbon, capabila sa integreze politicile climatice printr-o crestere economica inteligenta.

Obiectivul nostru este sa ajungem, pana in 2050, la o societate in care politicile economice, sociale si de mediu sunt interconectate si concepute pentru a asigura o dezvoltare durabila, standarde de viata ridicate si o calitate crescuta a mediului inconjurator”. 

UPDATE – Presedintele Klaus Iohannis a participat marti la receptia traditionala oferita in fiecare an de presedintele Statelor Unite, Donald Trump, sefilor de delegatii participanti la Adunarea Generala a ONU. Presedintele a fost insotit la receptie de prima doamna, Carmen Iohannis.

„Alaturi de Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la receptia oferita in onoarea sefilor de delegatii participanti la Adunarea Generala a ONU.”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook la o poza in care cuplul prezidential apare alaturi de Donald Trump si prima doamna a SUA, Melania Trump.

Presedintele Klaus Iohannis sustine miercuri, in calitate de sef al delegatiei Romaniei, interventia nationala in cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU care se desfasoara la New York.

STIRE INITIALA – Presedintele Klaus Iohannis, in calitate de sef al delegatiei Romaniei la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, va sustine miercuri, 25 septembrie, in jurul orei 9:15 (ora locala), declaratia nationala in plenul Adunarii Generale, in a doua zi a dezbaterilor generale.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Romaniei va participa, de asemenea, la Forumul Politic la Nivel Inalt (High Level Political Forum) pe tema ”Accelerarea implementarii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila”.

In plus, presedintele Klaus Iohannis va sustine tot miercuri, 25 septembrie, o interventie in cadrul sesiunii tematice ”Leaders Dialogue 5 – Partnerships for Sustainable Development”, care se va desfasura intre 15:00-16:00 (ora locala). 

Potrivit Administratiei Prezidentiale, forumul este primul summit ONU dedicat Obiectivelor de Dezvoltare Durabila, dupa adoptarea Agendei 2030 in septembrie 2015.

In cadrul Forumului, sefii delegatiilor nationale vor evalua progresele in implementarea Agendei 2030 si vor trasa coordonatele urmatorului ciclu de patru ani, crucial pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila pana in anul 2030. Participarea la Forum este o oportunitate pentru Romania de a prezenta progresele la nivel national in vederea implementarii Agendei, inclusiv rolul regional asumat prin organizarea unor evenimente care sa promoveze parteneriate regionale in acest scop. Totodata, vor fi prezentate experienta si bunele practici pentru a spori eficacitatea, responsabilitatea si caracterul participativ in realizarea progreselor la toate nivelurile privind indeplinirea Agendei 2030.

Programul Presedintelui Klaus Iohannis mai cuprinde o serie de evenimente formale consacrate in programul fiecarui segment de nivel inalt al Adunarii Generale ONU: participarea la receptia oferita de Presedintele Consiliului European, Prim-Vicepresedintele Comisiei Europene si Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, precum si la receptia oferita de Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, cu prilejul celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

In marja participarii la Adunarea Generala a ONU, presedintele Romaniei va avea si o serie de intalniri bilaterale.

Presedintele Klaus Iohannis participa, in perioada 24 – 26 septembrie, la New York, la segmentul la nivel inalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).

Tema actualei sesiuni a Adunarii Generale este ”Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea saraciei, educatia calitativa, actiune climatica si incluziune”.

Cea de-a 74-a sesiune a Adunarii Generale a ONU a debutat la 17 septembrie si are o durata de un an.

Stiri pe aceeasi tema

Dacian Ciolos participa la Consiliul European de la Bruxelles

Cristiana Petrariu Bota

Cine va fi noul sef al grupului PSD din Senat dupa plecarea lui Ilie Sarbu?

Cristiana Petrariu Bota

Cine va fi viitorul comisar european al Romaniei si ce portofolii sunt vizate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult