Presedintele Iohannis, despre decizia CCR prin care au fost declarate neconstitutionale codurile penale: Sanctioneaza, pentru a doua oara, demersul coalitiei PSD-ALDE

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 29, 2019 16:19

Presedintele Iohannis, despre decizia CCR prin care au fost declarate neconstitutionale codurile penale: Sanctioneaza, pentru a doua oara, demersul coalitiei PSD-ALDE

Presedintele Klaus Iohannis a salutat, luni, decizia CCR prin care au fost declarate neconstitutionale Codul Penal si Codul de Procedura Penala si a subliniat ca masura sanctioneaza, pentru a doua oara, demersul legislativ coalitiei PSD-ALDE. Totodata, Iohannis solicita Parlamentului sa respinga in totalitate modificarile aduse codurilor penale si sa revina asupra schimbarilor operate deja la legile justitiei.

„Decizia pronuntata astazi de catre Curtea Constitutionala, prin care s-a constatat neconstitutionalitatea legilor de modificare si completare a Codului penal si a Codului de procedura penala, sanctioneaza, pentru a doua oara, demersul legislativ al coalitiei PSD-ALDE. Aceasta solutie arata, o data in plus, ca modificarile aduse legislatiei penale de catre coalitia de guvernare sunt nocive si contrare Legii fundamentale.”, se arata in comunicatul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Iti recomandam si: Codurile penale sunt neconstitutionale, a decis Curtea Constitutionala. Contestatiile au fost depuse de opozitie si de presedintele Romaniei

Presedintele sustine ca modificarile legislative au avut un singur scop, protejarea infractorilor in detrimentul persoanelor vatamate.

„Solicit coalitiei PSD-ALDE sa abandoneze pretinsa reforma in domeniul penal. Cer, de asemenea, Parlamentului sa respinga in totalitate modificarile aduse legislatiei penale si sa revina asupra schimbarilor toxice operate deja in legile justitiei, care s-au dovedit adevarate atentate la adresa sigurantei cetateanului. Adaptarea legislatiei la standardele statului de drept, inclusiv la jurisprudenta Curtii Constitutionale, trebuie sa se realizeze cu buna credinta, transparent si in urma evaluarii aprofundate a impactului interventiilor legislative preconizate.”, transmite Klaus Iohannis.

Totodata, Klaus Iohannis atentioneaza majoritatea parlamentara ca transpunerea rezultatului referendumului din 26 mai este obligatorie.

Codurile penale sunt neconstitutionale, a decis Curtea Constitutionala. Conform unor surse din CCR, codurile au fost declarate neconstitutionale pentru ca Parlamentul nu a tinut cont de deciziile anterioare ale Curtii si le-a transpus selectiv. Codurile se intorc in Parlament, urmand a fi din nou dezbatute in Comisia speciala condusa de deputatul PSD, Florin Iordache.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.