Presedintele Iohannis efectueaza o vizita in Marea Britanie. UPDATE. Intalnirea cu premierul Theresa May a fost anulata

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 14, 2018 15:26
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Presedintele Iohannis efectueaza o vizita in Marea Britanie. UPDATE. Intalnirea cu premierul Theresa May a fost anulata

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza, miercuri, o vizita in Marea Britanie. Presedintele Romaniei avea programata o intalnire cu premierul britanic Theresa May, insa a fost anulata. Ulterior, Iohannis va participa la Palatul Buckingham la receptia dedicata implinirii varstei de 70 de ani de catre Printul Charles.

UPDATE: Intrevederea dintre Klaus Iohannis si premierul Marii Britanii, Theresa May, a fost anulata din motive obiective ce tin exclusiv de partea britanica, anunta printr-un comunicat Administratia Prezidentiala.

”Va informam ca intrevederea Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, doamna Theresa May, programata pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce tin exclusiv de partea britanica, avand in vedere faptul ca sedinta de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana este inca in desfasurare”, a arata in comunicat.

Iohannis urma sa discute cu Theresa May despre stadiul negocierilor privind Brexit, prioritatile Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, cooperarea in sfera securitatii si apararii, precum si agenda regionala.

Klaus Iohannis va participa, la invitatia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, incepand cu ora 21,45 (ora Romaniei), la receptia si dineul organizate cu ocazia implinirii varstei de 70 de ani de catre printul de Wales.

La evenimentul, urmat de un dineu de gala, vor participa mai multi sefi de stat si guvern, precum si reprezentanti ai familiilor regale din Europa.

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis l-a primit pe Printul Charles la Palatul Cotroceni si anul acesta, la un an distanta de la decorarea acestuia cu Ordinul National ”Steaua Romaniei”.

Printul Charles a efectuat in martie anul trecut o vizita oficiala in Romania, in cadrul careia a fost primit de presedintele Iohannis, care i-a acordat Ordinul National “Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce.

Pana in prezent, presedintele Klaus Iohannis a avut intrevederi bliaterale cu premierul britanic Theresa May doar in marja reuniunilor Consiliului European de la Bruxelles.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.