Presedintele Iohannis invita partidele la consultari pe tema legislatiei din domeniul Justitiei. Discutiile vor dura o jumatate de ora pentru fiecare partid

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 22, 2018 15:32

Presedintele Iohannis invita partidele la consultari pe tema legislatiei din domeniul Justitiei. Discutiile vor dura o jumatate de ora pentru fiecare partid

Klaus Iohannis a trimis luni o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, prin care ii invita la consultari miercuri, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei din domeniul justitiei. 

“Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 22 octombrie a.c., o scrisoare presedintilor partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, prin care ii invita la consultari, la Palatul Cotroceni, pe tema legislatiei din domeniul justitiei”, anunta Presedintia intr-un comunicat.

Consultarile cu presedintele Iohannis incep la ora 15 si vor dura cate o jumatate de ora pentru fiecare partid.

Primii invitati sunt reprezentantii PSD, urmati de ALDE, PNL, USR, UDMR, PMP si de grupul parlamentar al minoritatilor nationale. Fiecare delegatie poate fi formata din cel mult cinci persoane.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat dupa opinia de vineri a Comisiei de la Venetia privind Codurile Penale si legile justitiei ca ministrul Tudorel Toader ar trebui sa-si dea demisia.

“Ministrul Justitiei si-a compromis definitiv credibilitatea, motiv intemeiat pentru a-si prezenta demisia din functie. Presedintele Klaus Iohannis solicita Parlamentului Romaniei sa tina cont de opiniile cuprinse in raportul Comisiei de la Venetia si sa reevalueze cu maxima celeritate modificarile aduse legilor justitiei, dar si Codurilor Penale si de Procedura Penala, pentru ca impactul negativ asupra justitiei si a statului de drept sa inceteze”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.