Presedintele Iohannis, la 160 de ani de la Unirea Principatelor: Sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor, asa cum le-a urmarit Alexandru Ioan Cuza
Breaking NewsPolitica

Presedintele Iohannis, la 160 de ani de la Unirea Principatelor: Sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor, asa cum le-a urmarit Alexandru Ioan Cuza

Presedintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, la o manifestare organizata la Patriarhie cu ocazia implinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane, ca populismul trebuie dat la o parte, iar autoritatile trebuie sa actioneze in beneficiul cetatenilor.  

Klaus Iohannis ii pune in oglinda pe oamenii politici de astazi cu cei care au realizat Mica Unire din 1859 si recomanda „sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor, asa cum le-a urmarit Alexandru Ioan Cuza”.

”Misiunea reformatorului Cuza, omul de stat care a pus bazele modernizarii tarii, a stat sub indemnul lui Mihail Kogalniceanu: «Fa ca legea sa inlocuiasca arbitrarul, fa ca legea sa fie tare». Aceste principii atat de clar exprimate de Mihail Kogalniceanu reprezinta fundamentul pe care s-a cladit natiunea noastra si una dintre cele mai importante contributii pe care am primit-o de la generatia care a facut Unirea. Momentul istoric 1859 a fost posibil, asadar, pentru ca elitele acelei perioade si-au propus tinte inalte, care sa corespunda nazuintelor oamenilor, iar pentru atingerea acestor obiective nationale, au intarit legea, nu au slabit-o, au construit institutii, nu au incurajat abuzul de putere”.

Seful statului cere abandonarea populismului: ”Daca suntem dezamagiti ca Moldova nu a recuperat decalajul economic si nu este legata printr-o infrastructura moderna de restul tarii, beneficiind in schimb la fiecare 24 ianuarie de reinnoite promisiuni, atunci sa dam la o parte populismul si sa ne reintoarcem la prioritatile oamenilor, asa cum le-a urmarit cu energie, in scurta sa domnie, Alexandru Ioan Cuza”.

 

Articole asemănătoare

Cazul lui Dan Sova schimba regulamentul Senatului

Lucy Ionesco

PNL cere Curtii Constitutionale sa sesizeze Comisia de la Venetia pe Legile Justitiei

Ioana Badulescu

ANAF: Fiecare factură va avea un număr unic. CE va da derogare pentru aplicarea e-Factura

Ioana Badulescu