Presedintele Iohannis, la bilantul MAI: Trebuie sa fiti modele de comportament

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 23, 2015 13:01

Presedintele Iohannis, la bilantul MAI: Trebuie sa fiti modele de comportament

Presedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la bilantul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), pentru prima data in calitate de presedinte al Romaniei. Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze ca MAI este una dintre principalele institutii cu atributii in domeniul securitatii nationale, punctand ca este prima interfata in relatia dintre stat si cetatean. Seful statului a adaugat ca va pleda pentru conditii salariale si de munca decente si pe masura raspunderii, insa a atras atentia ca “trebuie sa fiti constienti ca oamenii va privesc si trebuie sa fiti modele de comportament”.

“Cu totii ne dorim o Romanie sigura in care relatia dintre stat si individ se construieste pe respect reciproc, intr-o societate in care cetatenii vor sa stie ca drepturile si libertatile le sunt respectate si ca toti sunt egali in fata legii. In actualul context, dvs aveti un rol esential si o misiune aparte, sunteti chemati sa puneti in practica aceste principii. O Romanie sigura inseamna mai multe lucruri, de la siguranta frontierelor, pana la libertatea fiecarui cetatean pe strada”, a spus Iohannis.

“Cetatenii Romaniei se bazeaza pe dumneavoastra. Vreau sa imi exprim aprecierea pentru eforturile pe care le faceti. Cresterea gradului de siguranta publica si cresterea increderii cetateanului trebuie sa fie obiective pentru 2015. La baza trebuie asezat principiul ca nimeni nu este mai presus de lege.

Te-ar putea interesa si: Iohannis, la bilantul MApN: Voi prezenta in Parlament o noua strategie de Aparare si voi sustine ca pana in 2027 sa existe un prag minim de 2% din PIB

Un accent deosebit trebuie pus pe dimensiunea de prevenire a incalcarii legii in domenii precum contrabanda si traficul, migratia ilegal, infractiunile fiscale. Imi doresc o politie mult mai axata pe preventie fie ca este vorba de politia rutiera sau de cea ce se ocupa cu infractiunile fiscale”, a mai spus presedintele Iohannis.

“Voi pleda intotdeauna pentru conditii salariale si de munca decente si pe masura raspunderii. Insa trebuie sa fiti constienti ca oamenii va privesc si trebuie sa fiti modele de comportament. Contextul geopolitic reclama actiuni si masuri la care dvs sunteti parte importanta.

Aparitia unui razboi hibrid, existenta unor conflicte asimetrice si inghetate pot fi surse de insecuritate si de export de infractionalitate catre statele membre UE, inclusiv Romania. Participarea MAI ca furnizor de securitate, cu forte profesioniste la misiuni in afara Romaniei, a adus tarii noastre respectul si aprecierea partereilor internationali”, a mai spus presedintele.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.