Presedintele Iohannis, la ceremonia de investitura a noului ministru al Afacerilor Europene: Suntem cu o secunda inainte de ora 12.00

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu noiembrie 14, 2018 12:22

Presedintele Iohannis, la ceremonia de investitura a noului ministru al Afacerilor Europene: Suntem cu o secunda inainte de ora 12.00

Presedintele Klaus Iohannis le-a spus, miercuri, membrilor Guvernului prezenti la ceremonia de investitura a lui George Ciamba in functia de ministru delegat al Afacerilor Europene, ca suntem cu ”o secunda inainte de ora 12.00” pentru a pregati preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene. ”Cred ca inca se poate”, a spus Iohaniis, iar lui George Ciamba i-a urat succces in aceasta activitate.

George Ciamba a depus, miercuri, de la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura ca ministru delegat al Afacerilor Europene. ”Va doresc sa reusiti, impreuna cu ceilalti membrii din Guvern, sa intram in linie dreapta pentru pregatirile presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Va doresc mult succes”, i-a spus presedintelui lui George Ciamba.

Ulterior, seful statului s-a indreptat catre membrii Guvernului prezenti in sala, intre care prmierul Viorica Dancila, si a spus: ”Si dumneavoastra va doresc mult succes in acest sens. Este o secunda inainte de ora 12.00 ca sa mergem intr-o pregatire rezonabila pentru presedintie si cred ca inca se poate”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la reuniunea Asociatiei Municipiilor din Romania, ca tara noastra nu este pregatita pentru a prelua presedintia Consiliului UE si ca Guvernul Dancila – Dragnea, pe care l-a numit un „accident al democratiei”, trebuie inlocuit.

Iti recomandam si: Premierul Dancila participa la ceremonia de investire a lui George Ciamba de la Palatul Cotroceni. Camera Deputatilor a amanat „Ora premierului”

Tot luni, premierul finalndez Juha Sipila a exprimat disponibilitatea tarii sale de a prelua presedintia Consiliului UE avand in vedere tensiunile de la Bucuresti, insa oficialii romani au spus ca Romania isi poate asuma aceasta sarcina, conform programului deja stabilit.

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti seara, la Antena 3, ca Romania este pregatita sa preia presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, fiind facute chiar pregaririle pentru Summit-ul care va avea loc in 2019 la Sibiu.

Tot marti seara, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ca Romania este pregatita pentru preluarea, la 1 ianuarie 2019, a mandatului presedintiei Consiliului Uniunii Europene, iar pregatirile se desfasoara conform calendarului. In plus, MAE sustine ca exercitarea in bune conditii a mandatului ”este un exercitiu comun, care trebuie sa aiba la baza un consens politic intre toate institutiile statului si un dialog deschis si onest”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.