Presedintele Iohannis
Politica

Presedintele Iohannis s-a intalnit cu ambasadorii: Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica. Toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de asta

Presedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la adunarea anuala a Ambasadorilor Romaniei din intreaga lume. Iohannis le-a cerut ambasadorilor sa continuie efortul de a face din Romania un jucator cheie si a subliniat ca in contextul in care Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica, toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de asta.

„Am avut o vizita extrem de benefica in Statele Unite ale Americii! Vizita lui Emmanuel Macron a fost, de asemenea, la fel de benefica. In egala masura, intalnirea cu presedintele Trump, dar si cu Emmanuel Macron, a fost importanta din mai multe privinte, pentru a reconfirma protejarea Romaniei dar si de recunoasterea Romaniei ca importator de securitate”, a precizat presedintele.

Klaus Iohannis a pledat, apoi, pentru siguranta Transatlantica, precizand ca toti ambasadorii Romaniei trebuie sa sprijine acest lucru.

„Pe de alta parte, vizita in SUA, mi-a dat prijelul pentru a pleda pentru siguranta Transatlantica. In interiorul NATO, o relatie Transatlantica constituie motorul relatiilor dintre Europa si SUA. Totodata, UE, nu isi poate asigura pe deplin securitate, in sens larg, fara SUA. In egala masaura, SUA, are nevoie de o Uniune Europeana stabila si puternica, din acelasi motiv.

Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica. Este datoria dumneavoastra sa sprijiniti acest lucru. Toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de acest lucru”, a spus Iohannis.

„Avem nevoie de o Europa unita, sigura si mai bine reprezentata pe plan mondial”, a completat seful statului la intalnirea cu ambasadorii.

Articole asemănătoare

Dan Sova a aflat de la sora lui Mircea Badea ca va fi arestat

Lucy Ionesco

Ce spune Dragnea despre posibilitatea demisiei premierului Dancila si a remanierii Guvernului

Ioana Badulescu

Zgonea despre Ponta: Il sustin. Ca politicieni suntem pregatiti pentru orice

Lucy Ionesco