7.8 C
România
18 mai 2024
Presedintele Iohannis
Politica

Presedintele Iohannis s-a intalnit cu ambasadorii: Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica. Toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de asta

Presedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la adunarea anuala a Ambasadorilor Romaniei din intreaga lume. Iohannis le-a cerut ambasadorilor sa continuie efortul de a face din Romania un jucator cheie si a subliniat ca in contextul in care Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica, toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de asta.

„Am avut o vizita extrem de benefica in Statele Unite ale Americii! Vizita lui Emmanuel Macron a fost, de asemenea, la fel de benefica. In egala masura, intalnirea cu presedintele Trump, dar si cu Emmanuel Macron, a fost importanta din mai multe privinte, pentru a reconfirma protejarea Romaniei dar si de recunoasterea Romaniei ca importator de securitate”, a precizat presedintele.

Klaus Iohannis a pledat, apoi, pentru siguranta Transatlantica, precizand ca toti ambasadorii Romaniei trebuie sa sprijine acest lucru.

„Pe de alta parte, vizita in SUA, mi-a dat prijelul pentru a pleda pentru siguranta Transatlantica. In interiorul NATO, o relatie Transatlantica constituie motorul relatiilor dintre Europa si SUA. Totodata, UE, nu isi poate asigura pe deplin securitate, in sens larg, fara SUA. In egala masaura, SUA, are nevoie de o Uniune Europeana stabila si puternica, din acelasi motiv.

Romania se afla in cea mai buna pozitie pentru a suda legatura Transatlantica. Este datoria dumneavoastra sa sprijiniti acest lucru. Toti ambasadorii trebuie sa se ocupe de acest lucru”, a spus Iohannis.

„Avem nevoie de o Europa unita, sigura si mai bine reprezentata pe plan mondial”, a completat seful statului la intalnirea cu ambasadorii.

Articole asemănătoare

PNL va semna un protocol de colaborare cu PSRO

Lucy Ionesco

PSD si UNPR vor semna joi protocolul de colaborare

Lucy Ionesco

Motiunea ALDE privind demisia ministrului Justitiei se dezbate luni

Lucy Ionesco