Presedintele Iohannis s-a intalnit cu Dancila si Melescanu: Tensiunile interne pe teme de politica externa trebuie sa inceteze imediat. Deciziile se iau cu responsabilitate

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 15, 2018 14:24

Presedintele Iohannis s-a intalnit cu Dancila si Melescanu: Tensiunile interne pe teme de politica externa trebuie sa inceteze imediat. Deciziile se iau cu responsabilitate

Președintele Klaus Iohannis cere cooperare instituțională loială și corectă în privința politicii externe și precizează că aceasta trebuie să se facă numai în interesul României. Este reacția Administrației Prezidențiale după ce șeful statului s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă. Tot Klaus Iohannis a spus că deciziile majore de politică externă trebuie luate întotdeauna cu responsabilitate şi discernământ.

Președintele Klaus Iohannis a discutat aproximativ o oră cu premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Ana Birchall și cu ministrul de Externe Teodor Meleșcanu.

Principalul subiect l-a reprezentat mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Dar șeful statului a cerut explicații și cu privire la blocarea de către România a unei inițiative europene care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul țării noastre și că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat.

Totul pentru ca țara noastră să rămână un actor credibil în relația cu Statele Unite, la nivelul Uniunii Europene și al NATO. Șeful statului a atras atenția că un astfel de domeniu are câteva linii roșii de la care decidenții politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică. Iar schimbarea poziției echilibrate și echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare și neliniște. Din acest motiv, președintele a cerut cooperare instituțională loială și corectă și a subliniat că aceasta este conduita care trebuie să ghideze toate acțiunile Guvernului, în interesul național. Premierul Viorica Dăncilă dar și ceilalți membri ai Guvernului prezenți la întâlnire sunt de acord cu șeful statului și spun că e nevoie de o abordare instituțională loială în ceea ce privește politica externă.

Președintele României a evidențiat, totodată, că deciziile majore de politică externă ale țării noastre, cu efecte strategice, inclusiv asupra siguranței naționale și a cetățenilor români trebuie luate întotdeauna cu responsabilitate și discernământ.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.