Presedintele Iohannis sustine ca nu a existat nicio discutie intre el si cancelarul german Angela Merkel referitor la Ambasada Romaniei din Israel

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 13, 2018 17:47

Presedintele Iohannis sustine ca nu a existat nicio discutie intre el si cancelarul german Angela Merkel referitor la Ambasada Romaniei din Israel

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, la Bruxelles, ca nu a existat nicio discutie intre el si cancelarul german Angela Merkel referitor la Ambasada Romaniei din Israel.

Intrebat, la sosirea la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, daca va avea o intalnire cu Angela Merkel, in conditiile in care au existat informatii cu privire la presupuse interventii ale cancelarului german pentru ca Ambasada Romaniei din Israel sa nu fie mutata de la Tel Aviv la Ierusalim, Klaus Iohannis a declarat: “Da, intentionez sa am o intalnire cu doamna cancelar Merkel, dar aceasta chestiune, a ambasadei, nu am discutat-o noi doi niciodata si cred ca nici nu avem de gand sa o discutam. Nu este o tema care ne priveste in bilateral”.

Seful statului a precizat ca nu stie de unde a aparut aceasta informatie.

“Pot sa va spun foarte clar: nu a existat intre noi doi nicio discutie pe aceasta tema”, a subliniat Iohannis.

Dupa intalnirea avuta joi de presedintele Klaus Iohannis cu Angela Merkel, Germania a anuntat ca va oferi Romaniei sustinere deplina pe perioada exercitarii Presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, Iohannis a scris pe Twitter ca a fost o intalnire “excelenta”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.