Presedintele Iohannis: Voi contesta Codul Penal la Curtea Constitutionala. Ce face PSD se numeste dictatura majoritatii si este profund daunatoare democratiei

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 4, 2018 17:35

Presedintele Iohannis: Voi contesta Codul Penal la Curtea Constitutionala. Ce face PSD se numeste dictatura majoritatii si este profund daunatoare democratiei

Modul în care a fost adoptat Codul Penal de Camera Deputaţilor este de-a dreptul revoltător, a spus, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, intr-o scurtă declaraţie de presă facută la Palatul Cotroceni. “Voi contesta Codul Penal la Curtea Constituţională. Ce face PSD se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei”, a atras atentia Klaus Iohannis.

Vă prezentăm mai jos principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis despre votul de miercuri din Camera Deputaţilor asupra Codului Penal:

– Un eveniment de-a dreptul revoltător, este inadmisibil cum a transformat PSD-ul procedurile parlamentare şi cum se acţionează în ziua de azi în Parlament.

– Se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei.

– Un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor, un lucru profund dăunător.

– PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a transformat dezbaterile din Parlament în dezbateri lipsite de transparenţă, se trece cu tăvălugul peste argumentaţia Opoziţiei.

– Voi avea o prezentare mai lungă despre conţinutul Codului Penal, când voi contesta documentul la CCR.

– Am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta CP şi CPP.

Proiectul de modificare a Codului Penal a fost adoptat miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Au fost 167 de voturi pentru, 97 de voturi împotrivă şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare cel puţin 165 de voturi favorabile.

Şedinţa a fost condusă de deputatul PSD Florin Iordache, iar în momentul în care a anunţat rezultatul votului, parlamentarii PSD şi ALDE au aplaudat.

Nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat pentru adoptarea Codului Penal. De asemenea, deputatul PMP Adrian Mocanu a votat pentru, iar liderul formaţiunii, Eugen Tomac, a anunţat excluderea acestuia din partid.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.