Presedintele Klaus Iohannis si Printul Charles s-au intalnit la Palatul Cotroceni. Discutiile au vizat si comunitatea de romani care traieste si lucreaza in Marea Britanie
Breaking News

Presedintele Klaus Iohannis si Printul Charles s-au intalnit la Palatul Cotroceni. Discutiile au vizat si comunitatea de romani care traieste si lucreaza in Marea Britanie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si Printul Charles au discutat, miercuri, in cadrul convorbirilor desfasurate la Palatul Cotroceni, despre dezvoltarea si aprofundarea relatiei de Parteneriat Strategic dintre Romania si Regatul Unit al Marii Britanii, dar si despre ampla activitate caritabila desfasurata in tara noastra de ASR Printul de Wales. Discutiile au vizat si comunitatea de romani care traieste si lucreaza in Marea Britanie

Administratia Prezidentiala precizeaza intr-un comunicat de presa ca presedintele Iohannis a reiterat, in numele sau si al Romaniei, condoleante familiilor victimelor si insanatosire grabnica celor raniti in recentul atac de la Londra.

„La randul sau, ASR Printul de Wales a exprimat regretele sale pentru ranirea celor doi romani in atentat si a exprimat speranta ca starea lor medicala, mai ales a cetatenei romane mai grav afectate, se va imbunatati cat mai repede”, precizeaza sursa citata.

Totodata, cei doi interlocutori au evidentiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, bazat pe o cooperare intensificata in sfera securitatii si pe legaturile economice importante.

„ASR Printul de Wales a apreciat ca ambele state impartasesc interese si obiective comune, care definesc relatia bilaterala speciala dintre cele doua tari”, se arata in comunicat.

In cadrul convorbirilor, seful statului roman a evidentiat si importanta comunitatii consistente de romani care traieste si lucreaza in Regatul Unit si rolul de liant al relatiei bilaterale reprezentat de aceasta.

De asemenea, presedintele Iohannis a salutat in mod deosebit dedicatia si implicarea ASR Printul de Wales in activitati caritabile in Romania, „activitate desfasurata pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabila schimbare de atitudine in tara noastra in ce priveste grija fata de patrimoniul nostru material si imaterial”, conform sursei citate.

„In context, a evidentiat activitatea Fundatiei Caritabile din Romania a ASR Printul de Wales, care a fost lansata in 2015 si care promoveaza proiecte preponderent in domeniul protectiei patrimoniului arhitectonic, al dezvoltarii economice responsabile si al dezvoltarii durabile”, mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

Klaus Iohannis a salutat, totodata, contributia deosebita a Printului Charles la promovarea imaginii Romaniei in lume.

Miercuri, in cadrul primirii la Palatul Cotroceni, in semn de inalta pretuire pentru contributia Printului de Wales la dezvoltarea relatiei bilaterale dintre Romania si Regatul Unit, pentru activitatea caritabila desfasurata de acesta in Romania si pentru contributia la promovarea imaginii acesteia in lume, presedintele Klaus Iohannis i-a conferit Altetei Sale Regale Printul de Wales Ordinul National ‘Steaua Romaniei’ in Grad de Mare Cruce.

Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, se afla in vizita oficiala in Romania in perioada 29-31 martie.

Stiri pe aceeasi tema

Declaratia 600 va putea fi depusa pana la 15 aprilie 2018, potrivit unei ordonante adoptata de Guvern

Ioana Badulescu

Consiliul European – Planul celor 5 presedinti privind integrarea mai avansata a tarilor euro

Cristiana Petrariu Bota

Bogatasii Frantei, tot mai numerosi si mai bogati – Studiu Le Monde

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult