Presedintele Romaniei a respins inca o data propunerile de ministri avansate de Dancila: Acum trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a Guvernului

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 12, 2019 17:57

Presedintele Romaniei a respins inca o data propunerile de ministri avansate de Dancila: Acum trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a Guvernului

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca respinge remanierea ceruta de premierul Viorica Dancila, catalogand-o drept neconstitutionala, neavenita si nepotrivita. Mai mult, Iohannis ii cere premierului sa mearga in Parlament pentru validare. 

„Am primit o corespondenta de la doamna prim-ministru. Doamna prim-ministru imi cere o remaniere guvernamentala, imi solicita eliberarea din functie a unor ministri interimari si numirea a 6 ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar”, a spus Klaus Iohannis.

„Acum doamna prim-ministru vine a treia oara cu o astfel de solicitare. Doamna prim-ministru va spun acum direct si public: trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului Romaniei cu o solicitare de validare a Guvernului dumneavoastra, altfel lucrurile nu se pot rezolva. Aceasta noua solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este neconstitutionala fiindca intre timp este foarte clar -anuntat si public si in scris ca ALDE a parasit coalitia de guvernare. Nu incape nicio indoiala. Guvernul trebuie sa mearga in fata Parlamentului. Se vede ca doamna prim-minitru se teme”, a mai spus Iohannis.

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca va propune membri ALDE pentru portofoliile de ministri vacante, respectiv Gratiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupa la Ministerul Energiei si Stefan-Alexandru Baisanu, ca ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

De asemenea, seful Executivului a declarat ca trimite si noi propuneri de ministri pentru portofoliul de la Ministerul Afacerilor Interne, unde l-a nominalizat pe Dan Chirila, la Educatie, unde o propune Camelia Gavrila si pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice.

Interimatul lui Mihai Fifor la MAI expira joi, 12 septembrie.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.