Presedintele Iohannis condamna atacurile teroriste de la Copenhaga, Danemarca
Politica

Presedintele Romaniei: Toate partidele pro-europene din Republica Moldova sa faca parte din Guvern

Klaus Iohannis sugereaza ca toate partidele pro-europene din Republica Moldova sa faca parte din Guvern. Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, prilej cu care “a subliniat ca rezultatul votului din 30 noiembrie 2014 trimite la o formula de compunere a puterii executive in care responsabilitatea parcursului democratic al Republicii Moldova sa fie impartita intre toate partidele proeuropene”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis sugereaza de fapt ca toate cele trei partide pro-europene de la Chisinau sa faca parte din Guvern, in conditiile in care negocierile politice din ultimele saptamani au conturat o majoritate din care lipseste Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis a avut miercuri, 4 februarie a.c., o intrevedere cu ambasadorul Republicii Moldova in Romania, domnul Iurie Renita. in cadrul acestei intrevederi au fost abordate mai multe teme, printre care evolutia politicii interne din Republica Moldova.

in acest context, domnul Presedinte Iohannis a mentionat ca rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova a reconfirmat sprijinul popular pentru optiunea politica proeuropeana, iar asteptarile partenerilor europeni se indrepta ferm catre respectarea misiunii date prin alegeri de cetatenii moldoveni.

De asemenea, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a mentionat ca Acordul de Asociere si de Liber Schimb semnat cu Uniunea Europeana confera prilejul accelerarii reformelor structurale profunde, care au nevoie de un sprijin politic consistent si ca orientarea proeuropeana a Republicii Moldova nu poate fi conditionata de lupte politice interne.

Domnul Presedinte Iohannis a subliniat ca rezultatul votului din 30 noiembrie 2014 trimite la o formula de compunere a puterii executive in care responsabilitatea parcursului democratic al Republicii Moldova sa fie impartita intre toate partidele proeuropene. Un guvern stabil si cu o viziune unitara proeuropeana este de preferat oricarei alte solutii de compromis. Asigurarea unei majoritati parlamentare si cu interese comune in directia modernizarii si consolidarii democratice a Republicii Moldova reprezinta garantia unui Guvern stabil.

Stiri pe aceeasi tema

Turcan: Apar taieri de salarii in invatamant, PSD a inventat salariul negativ. Din toamna se anunta marea inchidere si comasare de scoli

Ioana Badulescu

Adrian Bold, arhitectul sef al Capitalei, a fost demis pentru ca a incalcat regulamentul. Neoficial, Bold ar fi refuzat sa semneze niste PUZ-uri dorite de ”mafia imobiliara” din Primaria Capitalei

Ioana Badulescu

Sorin Oprescu va candida la Primaria Capitalei la alegerile din 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult