Presedintele Iohannis condamna atacurile teroriste de la Copenhaga, Danemarca
Politica

Presedintele Romaniei: Toate partidele pro-europene din Republica Moldova sa faca parte din Guvern

Klaus Iohannis sugereaza ca toate partidele pro-europene din Republica Moldova sa faca parte din Guvern. Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, prilej cu care “a subliniat ca rezultatul votului din 30 noiembrie 2014 trimite la o formula de compunere a puterii executive in care responsabilitatea parcursului democratic al Republicii Moldova sa fie impartita intre toate partidele proeuropene”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Klaus Iohannis sugereaza de fapt ca toate cele trei partide pro-europene de la Chisinau sa faca parte din Guvern, in conditiile in care negocierile politice din ultimele saptamani au conturat o majoritate din care lipseste Partidul Liberal al lui Mihai Ghimpu.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis a avut miercuri, 4 februarie a.c., o intrevedere cu ambasadorul Republicii Moldova in Romania, domnul Iurie Renita. in cadrul acestei intrevederi au fost abordate mai multe teme, printre care evolutia politicii interne din Republica Moldova.

in acest context, domnul Presedinte Iohannis a mentionat ca rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova a reconfirmat sprijinul popular pentru optiunea politica proeuropeana, iar asteptarile partenerilor europeni se indrepta ferm catre respectarea misiunii date prin alegeri de cetatenii moldoveni.

De asemenea, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a mentionat ca Acordul de Asociere si de Liber Schimb semnat cu Uniunea Europeana confera prilejul accelerarii reformelor structurale profunde, care au nevoie de un sprijin politic consistent si ca orientarea proeuropeana a Republicii Moldova nu poate fi conditionata de lupte politice interne.

Domnul Presedinte Iohannis a subliniat ca rezultatul votului din 30 noiembrie 2014 trimite la o formula de compunere a puterii executive in care responsabilitatea parcursului democratic al Republicii Moldova sa fie impartita intre toate partidele proeuropene. Un guvern stabil si cu o viziune unitara proeuropeana este de preferat oricarei alte solutii de compromis. Asigurarea unei majoritati parlamentare si cu interese comune in directia modernizarii si consolidarii democratice a Republicii Moldova reprezinta garantia unui Guvern stabil.

Stiri pe aceeasi tema

Opozitia a depus in Parlament un proiect de revizuire a Constitutiei prin care condamnatii definitiv sa nu poata fi alesi in functii publice

Cristiana Petrariu Bota

BPN a validat lista de candidati pentru Camera Deputatilor si Senat a PNL Galati

Cristiana Petrariu Bota

Sedinta de Guvern convocata de Ciolos la Vila Lac 1

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult