24.5 C
România
17 septembrie 2021
Presedintele Iohannis
Politica

Presedintele Iohannis ar urma sa se intalneasca cu ministrul Finantelor si ministrul Justitiei. Discutiile vizeaza rectificarea bugetara

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să se întâlnească, joi, cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şicu ministrul  Justiţiei Tudorel Toader. Discuţii s-ar axa pe tema rectificării bugetare, în contextul în care Guvernul a adoptat, ieri, proiectul de rectificare bugetară în absenţa unui aviz al CSAT.

De precizat ca preşedintele Iohannis a invitat-o la consultari pe Viorica Dăncilă, însoţită de miniştrii de resort, însa aceasta a plecat într-o vizită de două zile în Spania.

După şedinţa de Guvern de ieri, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat că, împreună cu ministrul Justiţiei, va merge la Palatul Cotroceni pentru a răspunde întrebărilor şefului statului.

Întâlnirea nu figurează nici pe agenda preşedintelui Iohannis, nici în programul celor doi miniştri.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica -Viorica Dăncilă, prin care o invită pentru consultări, la Palatul Cotroceni, în data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, în temeiul dispoziţiilor art. 80 şi ale art. 86 din Constituţie, având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu necesitatea rectificării bugetului de stat pe anul 2018. Consultările vizează clarificarea unor aspecte care ţin de rectificarea bugetului de stat al instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită. La această întâlnire au fost invitaţi şi miniştrii de resort”, a informat miercuri Administraţia Prezidenţială.

Într-un comunicat de presă transmis de Administraţia Prezidenţială la scurt timp de la anunţul Guvernului, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, ignorând cu bună ştiinţă necesitatea avizului CSAT, Executivul se situează de unul singur în afara cadrului legal în vigoare. De asemenea, a solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica în ce măsură Ordonanţa de urgenţă de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 îndeplineşte exigenţele constituţionale.

Stiri pe aceeasi tema

Suspendarea presedintelui Basescu, un nou episod? Tariceanu incepe procedura de suspendare si cere referendum de demitere pe 2 noiembrie

Cristiana Petrariu Bota

Protocolul de colaborare la alegeri intre PSD si UNPR a fost semnat

Cristiana Petrariu Bota

Basescu atrage atentia ca atitudinea ambasadorului SUA trebuie taxata

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult