2.6 C
România
26 februarie 2021
Programe scolare noi pentru gimnaziu si liceu din 2017. Vizati, elevii de clasele a V-a si a IX-a
Social

Pretul abonamentelor decontate elevilor care fac naveta vor fi mentinute pana 1 septembrie 2019

Tarifele maximale aplicate in anul scolar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea preturilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi mentinute si in urmatorii doi ani scolari, respectiv pana la 1 septembrie 2019,transmite Guvernul intr-un comunicat de presa.

In acest sens, Cabinetul Tudose a aprobat, joi, o hotarare pentru modificarea articolului 4 din HG 863/2016. Guvernul precizeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, elevii care sunt nevoiti sa faca naveta pentru a ajunge la scoala pe distante de pana la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrala a abonamentelor lor de transport rutier.

Transportatorii au obligativitatea sa respecte tarife maxime la stabilirea preturilor acestor abonamente stabilite prin HG 863/2016, insa tarifele au fost valabile pana la 1 septembrie 2017.

„Prin actul normativ adoptat astazi, aceleasi tarife maximale se vor aplica pana la 1 septembrie 2019. Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus – intors fara TVA. Astfel, pentru o distanta de trei kilometri, tariful maxim fara TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanta de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei”, se mai arata in comunicat.

Stiri pe aceeasi tema

Fostii ofiteri SRI Daniel Florea, Petre Sever si Florin Gulianu, perchezitionati de DNA

Cristiana Petrariu Bota

Congresul Medicinei de Familie se desfasoara intre 26 si 29 octombrie la Iasi. Ce vor discuta medicii de familie la eveniment

Cristiana Petrariu Bota

POSTUL PASTELUI. Traditii din Banatul Montan la intrarea in Postul Sfintelor Pasti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult