Programe scolare noi pentru gimnaziu si liceu din 2017. Vizati, elevii de clasele a V-a si a IX-a
Social

Pretul abonamentelor decontate elevilor care fac naveta vor fi mentinute pana 1 septembrie 2019

Tarifele maximale aplicate in anul scolar 2016-2017 de transportatorii rutieri pentru stabilirea preturilor abonamentelor de care pot beneficia elevii care fac naveta vor fi mentinute si in urmatorii doi ani scolari, respectiv pana la 1 septembrie 2019,transmite Guvernul intr-un comunicat de presa.

In acest sens, Cabinetul Tudose a aprobat, joi, o hotarare pentru modificarea articolului 4 din HG 863/2016. Guvernul precizeaza ca, potrivit legislatiei in vigoare, elevii care sunt nevoiti sa faca naveta pentru a ajunge la scoala pe distante de pana la 50 de kilometri pot beneficia de decontarea integrala a abonamentelor lor de transport rutier.

Transportatorii au obligativitatea sa respecte tarife maxime la stabilirea preturilor acestor abonamente stabilite prin HG 863/2016, insa tarifele au fost valabile pana la 1 septembrie 2017.

„Prin actul normativ adoptat astazi, aceleasi tarife maximale se vor aplica pana la 1 septembrie 2019. Tariful maxim aferent abonamentului de transport pentru elevii care fac naveta este de 3.48 de lei/km dus – intors fara TVA. Astfel, pentru o distanta de trei kilometri, tariful maxim fara TVA este de 10 lei, de exemplu, iar pentru o distanta de 50 de kilometri, tariful maxim este de 174 de lei”, se mai arata in comunicat.

Stiri pe aceeasi tema

AFINE – Tratament din natura. La ce boli sunt benefice afinele

Cristiana Petrariu Bota

Columna Medical Center a realizat in 2016 peste o mie de proceduri de fertilizare in vitro (FIV) si inseminare artificiala

Cristiana Petrariu Bota

Comisia de la Venetia se afla in Romania pentru a analiza situatia Codului Penal si Codului de Procedura Penala

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult