PRET BARIL PETROL
Economie

Pretul petrolului a scazut in contextul cresterii productiei din SUA

Pretul petrolului este in scadere la nivel international in conditiile in care productia SUA din ultimele opt saptamani a crescut cu 10.000 barili/zi dupa ce anterior existase o perioada in care cresterea medie a fost in jurul a 30.000 de barili pe saptamana.

Daca tendinta de scadere a pretului va continua pentru o perioada mai lunga, capacitatea producatorilor mai slabi va fi afectata radical. Implicit acest lucru ar influenta negativ cresterea productiei de petrol care, inevitabil, ar intra pe un trend descendent.

Pretul titeiului WTI pentru 2018 a scazut cu 14% de la media ridicata observata in perioada noiembrie-martie.

Titeiul Brent a gasit sustinere la minimul din mai, dar in aceasta faza o indreptare peste 50$/b este folositoare pentru a-i tempera pe vanzatorii short. La sub 46,65$/b, piata ar putea tinti 44,65$/b.

 

Stiri pe aceeasi tema

Cazier si carte de identitate fara taxa de timbru! Copiile legalizate vor fi eliminate

Cristiana Petrariu Bota

Document publicat de Ministerul Finantelor privind necesarul de finantare pentru 2019. Concluzia: Statul este nevoit sa se imprumute cu multi bani

Ioana Badulescu

Pretul rovinietei s-ar putea scumpi, potrivit unui proiect aflat in lucru la Ministerul Transporturilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult