Articole promovate

Prețul unui avion privat: De unde poți închiria?

Dorința oamenilor de a călători dintr-un punct în altul, fără a ține cont de distanța parcursă ori de timpul petrecut în avion, se reflectă în nevoia industriei de a atrage cât mai muți tineri pasionați. În momentul de față, aviația se numără printre cele mai râvnite domenii de lucru pentru tinerii care visează la o carieră sigură și bine remunerată.

Dacă ești la început de drum și ai nevoie de ajutor suplimentar, poți închiria oricând un avion privat. Așa îți poți exersa abilitățile, învățând de la oameni experimentați. În plus, poți admira orașul de sus și în alte scopuri. Detaliem totul în rândurile următoare, acolo unde vei descoperi care este prețul și cum poți închiria un avion.

Când ai nevoie de un avion privat?

În aviație, cele mai cunoscute, dar și îndrăgite meserii sunt cele de pilot și însoțitor de bord. E destul de dificil să obții certificările necesare pentru a-ți împlini visul, dar cu perseverență și implicare poți ajunge unde ți-ai propus, fără să simți real că ai muncit intens. Ne concentrăm acum asupra implicării. E nevoie de timp și de experiență pentru a ajunge la bordul aeronavei, ceea ce înseamnă că se impune antrenament continuu. Aici intervine rolul zborurilor private. Hai să aruncăm o privire! Iată când ai nevoie de un avion privat:

 • Zboruri introductive: Nu ți-ai găsit încă vocația? Ai dubii cu privire la capacitatea de a-ți petrece mare parte din timp la bordul aeronavei? Atunci, poți închiria un avion pentru un zbor introductiv. Te va însoți un pilot experimentat, al cărui rol este acela de a-ți deschide perspectivele;
 • Asistență pentru activități non-instruire: Dacă urmează să faci parte dintr-o activitate mai complexă și vrei să contezi pe ajutorul unui coleg, atunci poți închiria un avion pentru activități non-instruire;
 • Pregătire suplimentară: Poți închiria un avion privat și pentru a te pregăti pentru examenele finale. Certificările nu se obțin ușor. E nevoie de multă experiență;
 • Alte situații excepționale: Pe lângă zborurile necesare piloților sau viitorilor piloți, există și alte situații în care oamenii au nevoie de un avion privat. Aici ne referim, de principiu, la călătoriile de afaceri sau la nevoile medicale urgente.

Cât plătești pentru un avion privat?

Raportându-ne la nevoile celor care activează ori doresc să activeze în industrie, un zbor cu avionul pornește de la 165 de Euro și ajunge până la 830 de Euro. Se pot adăuga și tarife suplimentare pentru alte servicii, precum asistență de pilotaj. În linii mari, prețul total se calculează în funcție de câteva criterii, precum:

 • Tipul și dimensiunea avionului;
 • Distanța zborului;
 • Facilități;
 • Servicii adiționale;
 • Oraș sau regiune.

De unde poți închiria un avion privat în România?

Poți închiria un avion privat direct de la operatorii care activează în aviație ori luând legătura cu școlile de zbor. Verifică toate detaliile pe site-ul companiei înainte de a lua decizia sau cere mai multe informații pe e-mail sau la telefon! E important să planifici totul pas cu pas și să stai departe de posibilele neplăceri. Iată câteva aspecte de care să ții cont:

 • Bugetul disponibil;
 • Tipul și dimensiunea aeronavei;
 • Nevoia de a primi sprijinul unui pilot experimentat;
 • Siguranța operatorului;
 • Flexibilitatea programului;
 • Recomandările și recenziile din online.

În final, închirierea unui avion privat este o opțiune accesibilă chiar și la noi în țară, atât pentru cei care au nevoie de instruire, cât și pentru cei care caută să călătorească mult mai confortabil. Prețurile pot varia în funcție de anumiți factori, inclusiv tipul și dimensiunea aeronavei, durata închirierii și nevoile specifice. Asigură-te că înțelegi termenii și condițiile înainte de a te urca la bord!

Articole asemănătoare

Descoperă avantajele lămpilor led pentru exterior

Lucy Ionesco

Cum alegi muzica pentru nunta?

admin

Ghid complet pentru părinți: Cum să alegi hainele potrivite pentru copiii tăi în sezonul toamnă-iarnă

Lucy Ionesco