RCA 2015. PRETURI RCA 2015. SCUMPIRE EXPLOZIVA la polita RCA. Constanta va avea cele mai mari preturi
Social

PRETURI RCA. ASF crede ca preturile RCA nu vor creste insa firmele de asigurari si brokerii planuiesc o majorare a preturilor

PRETURI RCA. Camera Deputatilor a adoptat, cu 226 de voturi ”pentru”, 25 ”impotriva” si 4 abtineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie.

PRETURI RCA. Reactia firmelor de asigurare si a brokerilor nu s-a lasat asteptata. Acestia spun ca tarifele vor creste si ameninta cu sanctiuni la nivel european, dupa adoptarea Legii RCA. De cealalta parte, ASF si legislativul sustin ca au gasit solutia cea mai buna posibil, iar tarifele vor ramane nemodificate.

PRETURI RCA. Madalin Rosu, reprezentantul Biroului Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) considera ca, prin aceasta lege, noii consumatori de polite vor avea probabil costurile marite chiar daca initiatorii proiectului legii nu si-au dorit acest lucru.

„Nu as putea sa va spun ca este o lege buna. Ce se poate observa e ca, din pacate, în viitor, toti noii consumatori de polite vor avea probabil niste costuri marite sau brese în care service-urile pot solicita mai multi bani, pot factura mult mai mult si nu neaparat justificat”, a afirmat Rosu.

Viorel Vasile, presedintele Patronatului Brokerilor, a criticat, la randul sau, forma proiectului de lege. ‘În momentul acesta avem continuate plafonarile. Pana acum aveam plafonate tarifele, acum avem plafonate costurile. Deci noi mergem în continuare pe infringement, probabil ca UE va declansa procedura. Asta nu au înteles parlamentarii care au votat. Din pacate, este o lege facuta pe repede înainte, practic este o lege facuta de transportatori, care normal ca vor sa aiba costuri cat mai mici’, a spus acesta. ‘În momentul acesta comisionul brokerilor este de 8 – 10%, daca se plafoneaza cheltuielile la 25%, exista doar doi asiguratori care sunt sub acest nivel de 25%, (…) deci de la 8 – 10% se ajunge la 4 – 5% comision, practic înseamna înjumatatirea venitului’, a adaugat Viorel Vasile.

ASF:preturile raman pe loc

Prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Cornel Coca Constantinescu, a declarat marti ca nu vor creste preturile politelor RCA. „Aceasta lege este tot ce se putea scoate mai bun în acest moment. Evident ca sunt si nemultumiri. (…) In principal, din punct de vedere financiar, mi se pare ca lucrurile sunt sub control. Introducerea tarifului de referinta este un lucru esential pentru ca la el asiguratorii se pot raporta în momentul în care emit noi tarife pentru viitorii asigurati. Tariful de referinta se calculeaza statistic si reprezinta o medie a pretului pe un anumit segment de risc pe o perioada de 5 ani in urma”, a afirmat Constantinescu. El a spus ca nu vor creste politele RCA si ca ASF va face publice joi tarifele de referinta pentru perioada precedenta. „ASF, la sfarsitul acestei saptamani, joi, va face publice tarifele de referinta pe perioada precedenta. Veti vedea care sunt aceste tarife de referinta pe fiecare categorie in parte. Deci nu exista motiv ca tarifele de referinta sa nu fie respectate astazi si sa avem cresteri spectaculoase pe segmente”, a adaugat Constantinescu.”Tarifele de referinta sunt calculate în functie de segmentele de risc, se tine cont si de varsta si, in acelasi timp, le raportam si la tarifele plafonate care au functionat”, a mai spus Constantinescu.

Vanzarea de piese contrafacute, 7 ani de puscarie

Presedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputatilor, social-democratul Iulian Iancu, a declarat ca a fost eliminata comercializarea prin orice forma a produselor contrafacute, falsificate, ceea ce duce la mentinerea în conditii de siguranta a traficului. „Cred ca este un progres. Este infractiune si se pedepseste cu inchisoare intre 3 si 7 ani. Deci nu mai poate nimeni sa se joace. 16% din industria din Romania era afectata de contrafaceri si falsificari. Am eliminat orice risc în zona de circulatie”, a sustinut Iancu.

Stiri pe aceeasi tema

Biserica Ortodoxa face apel la sustinerea familiei traditionale de a rezista in fata unor „modele” noi de familie

Cristiana Petrariu Bota

Dan Adamescu, sub control judiciar cu o cautiune record de 40 de milioane lei

Bogdan

Vom avea bere mai ieftina! Un amendament care reduce TVA la berea la halba, adoptat de deputati

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult